Društvo

Đurđević Stamenkovski razgovarala sa gradonačelnikom Zrenjanina: Borimo se za porodičnu Srbiju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/08/2024

-

17:16

Đurđević Stamenkovski razgovarala sa gradonačelnikom Zrenjanina: Borimo se za porodičnu Srbiju
Đurđević Stamenkovski razgovarala sa gradonačelnikom Zrenjanina: Borimo se za porodičnu Srbiju - Copyright Ministarstvo za brigu o porodici

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski razgovarala je danas sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom o predstojećoj manifestaciji "Dani porodice" i tom prilikom istakla da je to dan porodične Srbije, za koju se svi borimo, bez obzira na to da li smo angažovani u Vladi Srbije ili lokalnim institucijama.

Dani porodice održaće se 7. septembra u Perlezu, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, a Đurđević Stamenkovski pozvala je građane da dođu na manifestaciju kako bi, od 12 časova, zajedno proslavili dan svih porodica u Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako se navodi, na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim i budućim projektima, kao nastavku saradnje u zajedničkoj borbi za povećanje nataliteta i bolju demografsku sliku Zrenjanina i cele Srbije.

Ministarstvo za brigu o porodici

 

Đurđević Stamenkovski je istakla da je Ministarstvo, kroz Javni konkurs za 2024. godinu, izdvojilo preko 17.500.000 dinara za izgradnju igrališta pri vrtiću "Đura Jakšić" u Perlezu, kao i za rekonstrukciju u pet naseljenih mesta gde postoje vrtićke grupe.

Ona je naglasila da je populaciona politika među prioritetima rada te lokalne samouprave i zahvalila Gradu Zrenjaninu što će po četvrti put, kao dobar domaćin, ugostiti porodice na manifestaciji "Dani porodice" i što je svih ovih godina bio prijatelj i saveznik svih porodica.

Ističući da je porodica naš nacionalni prioritet, ministarka je poručila da je cilj da pružimo podršku roditeljstvu i ekonomski osnažimo naše porodice, kako bi mladi ljudi sa većom izvesnošću stupali u bračne zajednice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija