Društvo

Detalji spasavanja na jezeru Međuvršje kod Čačka: Evakuisana lica bila na suprotnoj obali, a ne u čamcu

Komentari

Autor: Tanjug

02/07/2024

-

18:23

Detalji spasavanja na jezeru Međuvršje kod Čačka: Evakuisana lica bila na suprotnoj obali, a ne u čamcu
Detalji spasavanja na jezeru Međuvršje kod Čačka: Evakuisana lica bila na suprotnoj obali, a ne u čamcu - Copyright Tanjug/Branko Lukić

veličina teksta

Aa Aa

Komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Čačak Borivoje Gačić rekao je danas da je sedam osoba koje su u ponedeljak u popodnevnim satima evakuisana sa jezera u Međuvršju, u stvari bila na suprotnoj obali jezera u odnosu na onu sa koje su isplovili i da nisu bili na sredini jezera kako se prvo mislilo. 

Kako je naveo, po dobijanju dojave oko 17 časova, odmah je aktiviran tim za spasavanje i rad na vodi.

"Ispoštovali smo procedure koje su potrebne u takvim situacijama i u 17.40 ekipa od četiri pripadnika tima za spasavanje i rad na vodi sa jednim terenskim vozilom, jednom prikolicom i aluminijumskim čamcem sa vanbrodskim motorom su krenuli na lice mesta. Oni su tamo stigli u 18.05 i tom prilikom su na obali preko puta 'Lanterne' zatekli sedam lica, tri odrasle osobe i četvoro dece, koje su evakuisali, poštujući procedure. Stavili su im prsluke i sve ono što je potrebno i povezli su ih na drugu stranu obale gde su bili na sigurnom", kaže Gačić. 

Tanjug/Jovan Nikolić

 

Prema njegovim rečima, akciji vatrogasaca prethodio je pokušaj spasavanja od strane vlasnika jednog od čamaca na samom jezeru koja se ipak završila neuspešno.

"Te ljude koji su juče u popodnevnim satima bili zarobljeni na jezeru u Međuvršju pokušao je pre vatrogasaca da preveze čovek koji poseduje čamac ali u toj nameri nije uspeo, jer na tom delu jezera ima dosta rastinja i na vodi i ispod njene površine, tako da taj čamac kojim je on došao nije bio dovoljno jak da bi mogao da ih odatle evakuiše", rekao je Gačić.

On je dodao da u ovoj akciji spasavanja nije bilo povređenih lica.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija