Glovo slavi Međunarodni dan sušija
Komentari18/06/2024
-14:50
Povodom Međunarodnog dana sušija, koji se globalno obeležava 18. juna, Glovo, višekategorijska platforma koja omogućava pristup velikom broju proizvoda, sprovela je analizu porudžbina ovog omiljenog jela. Srbija je na trećem mestu u jugoistočnoj Evropi i deseta u svetu, od 23 zemlje u kojima je platforma prisutna.
Beograđani, Nišlije i Novosađani - najveći ljubitelji sušija
Najviše porudžbina sušija registrovano je u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, s tim da ga korisnici iz Novog Sada najčešće naručuju. Najveći ljubitelj sušija živi u Beogradu i tokom poslednjih 12 meseci naručivao je ovo jelo više od jednom nedeljno, dok je najskuplja porudžbina sušija vredela preko 24.000 dinara, a naručio ju je korisnik u Beogradu.
Suši - hrana sa kojom Srbi biraju da proslave Međunarodni dan žena
Srbi biraju da Međunarodni dan žena proslave sušijem, a ovaj dan beleži i najviše dnevnih porudžbina sušija sa čak 7,5 porudžbina na sat.
Takođe, prema analiziranim podacima, Srbi najradije naručuju suši u zimskoj sezoni, pa je tako u decembru najviše porudžbina upravo u ovoj kategoriji. Takođe, dan u nedelji kada su korisnici poručili najviše sušija u prošloj godini bio je petak. Što se tiče vremenskog intervala, vrhunac porudžbina je bio između 19h i 20h, što je znak da je suši opcija za večeru, tako da je 46% porudžbina sušija isporučenih u poslednjih 12 meseci registrovano između 18h i 21h.
Među najkonzumiranijim sušijem, Srbi se drže klasike sa nigiri lososom na prvom mestu, zatim nigiri škampima i maki lososom, dok su najveći rast popularnosti doživele kalifornijske rolnice, a potražnja za ovim jelom porasla je više od četiri puta.
Komentari (0)