Društvo

Danas toplo i promenljivo oblačno, ponegde moguća i kiša, najviša temperatura oko 30 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

02/06/2024

-

08:21

Danas toplo i promenljivo oblačno, ponegde moguća i kiša, najviša temperatura oko 30 stepeni
Danas toplo i promenljivo oblačno, ponegde moguća i kiša, najviša temperatura oko 30 stepeni - Copyright Euronews/Ljiljana Gradinac

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji danas u većini predela očekuje toplo i promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, samo na severu Srbije pre podne pretežno sunčano. 

Kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom tokom dana očekuju se u centralnoj i južnoj Srbiji, a uveče i noću i na području Vojvodine i lokalno mogu biti izraženiji. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 12 do 17, a najviša od 28 do 31 stepen Celzijus.

U Beogradu takođe toplo, pre podne pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 

Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 14 do 17,  a najviša oko 29 stepeni.Uveče i u toku noć kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom.

Euronews/Ljiljana Gradinac

 

Prema izgledima vremena za sedam dana, u ponedeljak će biti najnestabilniji dan kada će pljuskovi i grmljavine mestimično biti praćeni većom količinom padavina za kratko vreme, gradom i olujnim vetrom. 

U utorak (04.06.) i sredu (05.06.) promenljivo oblačno uz manji pad dnevne temperature i uz pojačan severozapadni vetar, a povremena kiša će biti slabijeg intenziteta u odnosu na ponedeljak. 

U drugom delu sedmice (06 - 09.06.) stabilizacija vremena - pretežno sunčano i osetno toplije sa maksimalnim temperaturama od 30 do 35 stepeni Celzijusa.

Kakav će biti jun?

Kako je Euronews Srbija ranije pisao,novi talas nestabilnosti neće dugo trajati jer već od utorka dolazi do porasta vazdušnog pritiska, što znači stabilizacija vremena, odnosno razvedravanje. 

"U utorak će još ponegde padati slaba kiša, dok se za sredu prognozira vedro i sunčano vreme uz postepen porast temperature. Drugu polovinu naredne nedelje obeležiće dosta sunčanih perioda i temperatura do 32 stepena", rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Dugoročni prognostički modeli za jun najavljuju temperaturu malo iznad proseka, što znači da je pred nama topao i relativno suv mesec. 

Temperatura će se kretati između 25 i 35 stepeni, a padavine će biti oko proseka. Iako modeli za sada ne najavljuju veću količinu kiše, povremeno će ipak biti uslova za razvoj lokalnih pljuskova, što je tipično vreme za ovo doba godine. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija