Društvo

Pomozimo Nebojši da se izbori za svoje zdravlje i ode na transplantaciju bubrega

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/05/2024

-

10:21

Pomozimo Nebojši da se izbori za svoje zdravlje i ode na transplantaciju bubrega
Pomozimo Nebojši da se izbori za svoje zdravlje i ode na transplantaciju bubrega - Copyright budihuman.rs

veličina teksta

Aa Aa

Nebojša Kamenčić se 17 godina bori za normalnu svakodnevnicu i zdravlje. Naime, njegova "normalna" nedelja izgleda tako što tri puta nedeljno odlazi na hemodijalizu. Njegova konstantna borba ne prestaje i pored toga što mu je majka dala svoj bubreg, jer na kraju Nebojši to nije pomoglo. Sada mu je nada klinika u Belorusiji, ali za to mu je potrebna pomoć.

Prve simptome bolesti u vidu glavobolje i hipertenzije Nebojša je osetio 2007. godine nakon čega je specijalističkim pregledom potvrđena dijagnoza hronične bubrežne insuficijencije (Dg. N18.5 Morbus renalis chronicus gradus V).

Zbog toga je od 2008. godine na klinici za nefrologiju KCS urađena transplantacija bubrega, a donor je bila njegova majka. Nažalost, nakon mesec dana bubreg je odstranjen zbog nedostatka funkcije.

Od tada je započet program hemodijalize tri puta nedeljno, a Nebojša je stavljen na listu čekanja za kadaveneričnu transplantaciju.

Jedinu nadu u ozdravljenje Nebojša ima u transplantaciju bubrega na klinici u Belorusiji, ali ovaj vid lečenja zahteva značajna finansijska sredstva koja porodica nije u stanju da obezbedi, pa se mole svi ljudi dobre volje da pomognu svojim donacijama kako bi transplantacija bila obavljena u najkraćem roku.

Sredstva su potrebna za transplantaciju bubrega, specijalističke preglede, prevod medicinske dokumentacije, laboratorijske analize, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja. 

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Nebojšu:

Pozimo Nebojši:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001908448-33

Uplatom na devizni račun: 160-6000001909422-21

IBAN: RS35160600000190942221

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 

Komentari (0)

Srbija