Društvo

Nova radna nedelja sa natprosečnom temperaturom, danas i do 20 stepeni Celzijusa: Do kada će biti toplo?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/02/2024

-

07:55

Nova radna nedelja sa natprosečnom temperaturom, danas i do 20 stepeni Celzijusa: Do kada će biti toplo?
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Poslednji dani februara koji su pred nama donose nam veoma toplo vreme, bez padavina i sa dosta sunčanih perioda sa natprosečnom temperaturom. Ovu nedelju počinjemo sa temperaturom koja se u ranim jutarnjim satima kretala od sedam do 12 stepeni, dok će sredinom dana u Beogradu i zapadnim predelima na kratko biti i do 20 stepeni Celzijusovih, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Kako je dodala, najsvežije i danas ostaje na istoku zemlje gde živa u termometru neće prelaziti 16. podeljak. 

Tokom celog dana smenjivaće se sunce i oblaci, u istočnim predelima pašće i poneka kap kiše, međutim u večernjim satima dolazi do potpunog razvedravanja. 

Slično i u utorak i sredu

"Južni i jugoistočni vetar duvaće tokom cele nedelje, uglavnom umerenim i povremeno pojačanim intenzitetom, osim u košavskom području gde se očekuju i nešto jači udari vetra", dodala je.

Košava će malo očistiti vazduh i smanjiti zagađenje u celoj zemlji.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Kako kaže, slične vremenske prilike obeležiće utorak i sredu. Jutarnja temperatura biće oko deset stepeni, dnevna od 15 na istoku do 21 u Beogradu i mestima u Vojvodini. 

"Zbog toplog južnog vetra temperatura će se narednih dana kretati za više od pet stepeni iznad proseka, a trenutni prognostički modeli najavljuju da se topli talas nastavlja i početkom marta uz povremen razvoj kišonosnih oblaka. Pa se tako od četvrtka uglavnom u brdsko-planinskim predelima ponegde očekuje slaba, kratkotrajna kiša", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija