Aktuelno

Hapšenje zbog nasilja u porodici na Zvezdari: Muškarac osumnjičen da je udarao i silovao suprugu i da je povredio bebu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/06/2023

-

19:23

Hapšenje zbog nasilja u porodici na Zvezdari: Muškarac osumnjičen da je udarao i silovao suprugu i da je povredio bebu
Tanjug/AP/Matt Rourke - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac na Zvezdari (1998) je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici i silovanje. Uhapšeni se sumnjiči da je nevenčanoj supruzi zadao više udaraca i primorao je na seksualni odnos, kao i da je njihovom zajedničkom detetu naneo povrede po glavi i vratu, saopštio je MUP.  

Navedeno je da je nakon prijave ovog slučaja, osim policije, na lice mesta izašla i Hitna pomoć. 

Ranije je tužilaštvo saopštilo da je osumnjičenom određeno zadržavanje to 48 časova zbog sumnje da je izvrsio krivično delo Nasilje u porodici u odnosu na oštećenu nevenčanu suprugu i zajedničko maloletno dete.

"Danas je oštećena pozvala policiju da prijavi nasilje koje trpi od nevenčanog supruga iskoristivši priliku dok on nije bio u stanu. Izlaskom na lice mesta patrola je zatekla oštećenu sa vidnim povredama, kada je izjavila da već duže vreme trpi nasilje, tačnije da njen nevenčani suprug zlostavlja nju i njihovo zajedničko dete, bebu od šest meseci", navedeno je u saopštenju Tužilaštva.  

Naloženo je da se izvrše svi neophodni medicinski pregledi majke i deteta, a radi utvrđivanja vrste i težine zadobijenih povreda. 

Potom je saopšteno da je krivično gonjenje protiv osumnjičenog preuzelo Više javno tužilaštvo u Beogradu od osnovnog zato što krivično delo silovanje nije u nadležnosti tog tužilaštva. 

"U toku dana su obavljeni dodatni medicinski pregledi njegove nevenčane supruge na osnovu kojih je utvrđeno da postoji osnov sumnje da je izvršeno i krivično delo silovanje, pa će osumnjičeni u roku od 48 sati biti priveden ovom tužilaštvu radi saslušanja", potvrđeno je Tanjugu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija