Aktuelno

Ministarka pravde osudila današnje blokade ekoloških udruženja u Preljini i Brezjaku

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2024

-

22:08

Ministarka pravde osudila današnje blokade ekoloških udruženja u Preljini i Brezjaku
Maja Popović - Copyright Ministarstvo pravde

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka pravde Maja Popović osudila je današnje blokade koje su ekološka udruženja organizovala u znak protesta protiv otvaranja rudnika litijuma i projekta "Jadar" i tim povodom istakla da su demokratska okupljanja zagarantovana Ustavom i zakonima naše države, ali da ona ne smeju da onemogućavaju ostalim građanima da se slobodno kreću, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

"Neodgovorni političari i takozvani ekolozi ponovo su posegli za metodama političke borbe koje nisu ništa drugo nego maltretiranje i iživljavanje nad građanima u Preljini i Brezjaku", navela je Popović. 

Ministarka je istakla da na taj način pojedinci pokušavaju da naruše javni red i mir.

"Pojedinci na ulici pokušavaju da kreiraju stanje neuređenosti i haosa, ali naglašavam da je Srbija demokratska i pravna država, te da su nadležni organi dužni da reaguju", rekla je Popović.

Prema njenim rečima, učesnike protesta ne zanima demokratija, već ove skupove organizuju zbog ličnih interesa.  

"Iako se često pozivaju na demokratije u zemljama zapadne Evrope, na ovim primerima jasno se vidi da njih demokratija ne interesuje, već lični interesi i politikanstvo", ocenila je ministarka pravde.

Blokade u Preljini i Gornjim Nedeljicama, koje su u toku popodneva organizovala ekološka udruženja u znak protesta protiv otvaranja rudnika litijuma i projekta "Jadar", završene su nešto posle 15 časova, nakon čega je saobraćaj ponovo uspostavljen.

Aktivisti ekoloških udruženja blokirali su u 14 časova magistralni put Loznica-Valjevo u selu Brezjak, a tokom protesta došlo je do verbalnog obračuna između aktivista i nezadovoljnih građana koji nisu mogli da prođu magistralnim putem, preneo je RTS. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija