Aktuelno

Epilog incidenta u fabrici u Leskovcu: Menadžer iz Jure dobio otkaz

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/10/2024

-

15:59

Epilog incidenta u fabrici u Leskovcu: Menadžer iz Jure dobio otkaz
Epilog incidenta u fabrici u Leskovcu: Menadžer iz Jure dobio otkaz - Copyright Printscreen YouTube/ Al Jazeera Balkans

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Jura saopštila je danas da je okončan disciplinski postupak protiv zaposlenog koji je učestvovao u incidentu 29. septembra u toj fabrici i da je doneto rešenje o prestanku radnog odnosa. Sindikat te fabrike saopštio je ranije da je korejski mendžer bacao stolice na radnice, te da su dve žene završile u Urgentnom centru.

"Rešenje je istog dana uručeno zaposlenom u skladu sa važećim zakonom i internim aktima kompanije", navedeno je u saopštenju.

Dodaju da će kompanija u narednom periodu u saradnji sa nadležnim državnim organima nastaviti da radi na sprovođenju mera za zaštitu položaja zaposlenih koji je garantovan pozitivnim propisima Republike Srbije.

Samostalni sindikat metalaca Jure u Leskovcu ranije je saopštio da se 29. septembra u fabrici dogodio incident kada je, kako navode, korejski menadžer bacao stolice na radnice, a dve od njih su odvezene u Urgentni centar leskovačke Opšte bolnice.

Iz sindikata saopštavaju da je reč o radnicama koje rade na pripremi i koje imaju sedeće pozicije zbog težine radnog mesta i teških medicinskih problema.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija