Aktuelno

Državni sekretar u MSP: Konaković ne doprinosi stabilizaciji i normalizaciji odnosa u regionu

Komentari

Autor: Tanjug

28/07/2024

-

19:49

Državni sekretar u MSP: Konaković ne doprinosi stabilizaciji i normalizaciji odnosa u regionu
Elmedin Konaković - Copyright Tanjug/AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Državni sekretar u Ministarsvu spoljnih poslova Nikola Stojanović ocenio je danas da inicijativa ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića za suspenziju Sporazuma o policijskoj saradnji između BiH i Srbije predstavlja "trokorak u prošlost" i "udar na mir i stabilnost u regionu".

"Konaković ne propušta šansu da pravi što veći rascep među tri naroda u BiH. Predsednik Vučić mu je zato trn u oku, jer on, nažalost među retkima, održava tu regionalnu stabilnost ", napisao je Stojanović na mreži X.

On je ocenio da ponašanje Konakovića ne doprinosi normalizaciji i stabilizaciji odnosa u regionu i istakao da nas "dosledno sprovođenje politike dvostrukih aršina neće odvesti u zajedničku prosperitetnu budućnost regiona".

Stojanović je na mreži Iks, reagujući na izjave Konakovića o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i potpredsedniku Vlade Aleksandru Vuinu, istakao da njegovi postupci ne doprinose pomirenju, već produbljivanju tenzija.

"Konaković priča o ugroženosti BiH, a javno glumi drvenog advokata drugim državama. Njegovo ponašanje ne doprinosi ni normalizaciji ni stabilizaciji odnosa u regionu", istakao je Stojanović.

On se osvrnuo na komentare Konakovića o zabrani ulaska u Zagreb političarima Crne Gore zbog, kako je naveo, drugačijeg mišljenja o zloćinu u Srebrenici.

"Da li je rešenje da nam svima koji ne mislimo isto zabrane ulaz u države regiona, ili možda pokušati da nas ubiju? Nisam video da je za ovih devet godina neko procesuiran ili kažnjen za pokušaj ubistva predsednika Vučića u Potočarima", naveo je Stojanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija