Aktuelno

Vučić o ruskoj politici "Kosovskog presedana": Lavrov je u pravu, Zapad ima dvostruke aršine

Komentari

Autor: Tanjug

27/07/2024

-

18:48

Vučić o ruskoj politici "Kosovskog presedana": Lavrov je u pravu, Zapad ima dvostruke aršine
Vučić o ruskoj politici "Kosovskog presedana": Lavrov je u pravu, Zapad ima dvostruke aršine - Copyright Tanjug/video/screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u pravu kada kaže da Zapad ima dvostruke aršine, kao i da će Rusija u politici zbog toga sve više da koristi "kosovski presedan".

On je to rekao u Parizu odgvorajući na pitanje novinara o izjavi Lavrova da se tzv. Kosovo otcepilo bez ikakvog referenduma, a da je Zapad na to aplaudirao.

"To je tačno, tu nema dileme. Ne bih ja da govorim o tome da sam na zapadu šta bih odgovorio Rusima, neka oni odgovaraju. A što se mene tiče Lavrov je u pravu, jer kada su nam otimali Kosovo bila su im puna usta ljudskih prava i životnih sudbina, a u vezi Krima se pozivaju na Povelju UN što nama nisu dali, tako da ništa novo. Čak su na Krimu sproveli referendum, na KiM nisu, jer su im rekli da SAD mogu šta hoće i da rade šta su hteli", rekao je Vučić.

On je dodao da to sada na zapadu postaje politička muka i da ne znaju šta da rade sa tim.

"Rusi će sve više kosovski presedan da koriste u politici", rekao je on i dodao da Srbija trpi pritiske već godinama i pre nego što je počela specijalna operacija u Ukrajini.

On je na pitanje da prokomentariše izjavu generala u penziji Momira Stojanovića o tome da je rešenje za Kosovo referendumsko pitanje, ali da prvo treba stvoriti uslove, rekao da ne može biti referenduma o tome da li ćemo da damo Kosovo, jer se to neće desiti.

"Kakvo referendumsko pitanje? Da li ćemo da damo Kosovo? Nećemo da damo i nećemo da idemo na referendum", rekao je Vučić. 

On je dodao da nema problem da se na referendum ide oko litijuma, ali tek kada se vidi kakve nam garancije daju iz Evrope i po tom pitanju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija