Aktuelno

Uhapšeni osumnjičeni da su napali Miladina Kovačevića ispred RIK-a

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/12/2023

-

10:37

Uhapšeni osumnjičeni da su napali Miladina Kovačevića ispred RIK-a
Euronews/Ana Mihaljčić - Copyright Euronews/Ana Mihaljčić

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su D. M. (20) iz Jagodine i I. K. (19) iz Beograda zbog sumnje da su sinoć ispred zgrade Republičke izborne komisije napali direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, saopštio je MUP. Sumnja se da je D. M. noćas ispred zgrade Republičke izborne komisije, u Ulici kralja Milana, sprečavao članove te komisije da odu nakon izlaska iz zgrade, a potom i odgurnuo direktora Republičkog zavoda za statistiku, oštećenog Miladina Kovačevića.

I. K. je, kako se sumnja, više puta bacio čvrste predmete ka zgradi RIK-a, pokušavao da ukloni zaštitnu ogradu, vređao policajce, a potom odgurnuo jednog policijskog službenika.

Protiv 34-godišnjeg muškarca biće podneta prekršajna prijava u redovnom postupku zbog učinjenog prekršaja vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča iz Zakona o javnom redu i miru. D. M. i I. K. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari (0)

Srbija