Tenis

Došao sam u Šangaj po 100. titulu: Prve reči Novaka posle plasmana u finale

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2024

-

15:48

Došao sam u Šangaj po 100. titulu: Prve reči Novaka posle plasmana u finale
Došao sam u Šangaj po 100. titulu: Prve reči Novaka posle plasmana u finale - Copyright Tanjug/(AP Photo/Julia Nikhinson)

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković opravdao je ulogu favorita protiv Tejlora Frica, slavivši danas u dva seta u polufinalu Mastersa u Šangaju, a sutra od 10.30 za jubilarnu, 100. titulu na ATP turu, boriće se protiv Janika Sinera, trenutno najboljeg tenisera sveta.

Nakon susreta sa Amerikancem, Novak je sumirao utiske.

"Došao sam u Šangaj posle pet godina, a da nisam igrao u Kini. Mesto gde sam uvek imao dosta uspeha, i u Pekingu i ovde, sjajne borbe i predstave. Podrška koju ovde dobijam je fenomenalna i jako sam zahvalan, zbog toga dobijam energiju koja me tera da idem dalje. Došao sam ove godine da dođem do finala i da tražim tu stotu titulu. Imaću šansu protiv najboljeg na svetu i videćemo šta će se desiti", rekao je Đoković.

Imao je poteškoća sa zdravljem Đoković tokom meča sa Fricom. U finišu drugog seta tražio je pomoć fizioterapeuta zbog problema sa donjim delom leđa.

"Uvek je teško, ovakve bitke pogotovo, evo pri kraju turnira i u ovoj fazi karijere moram da se oporavim. Nije baš lako, ima tu i tamo nekih problema na terenu, juče i danas fizičke prirode, ali sam uspeo nekako da prebrodim to. Bio je ovo jako veliki test. Tejlor je u formi života, igrao je finale Grend slema, igra zaista dosta dobro na ovoj podlozi, servira sjajno, i znao sam da će biti veliki test. Drago mi je što sam završio u dva seta", rekao je Novak.

Đoković i Siner odigrali su do sada sedam mečeva na ATP turu, a prednost u pobedama ima srpski teniser, koji trenutno vodi sa 4:3, uz napomenu da su njihova dva poslednja meča pripala Italijanu. 

Komentari (0)

Sport