Tenis

Pobeda Novaka Đokovića na startu OI, neka se spremi Španac: Imao sam epske mečeve sa Nadalom

Komentari

Autor: euronews

27/07/2024

-

15:14

Pobeda Novaka Đokovića na startu OI, neka se spremi Španac: Imao sam epske mečeve sa Nadalom
Tanjug/AP/Thibault Camus - Copyright Tanjug/AP/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Metjua Ebdena iz Australije u prvom meču na Olimpijskim igrama u Parizu sa 2:0 (6:0,6:1) posle manje od sat vremena igre, 

Srpski as je na terenu "Filip Šatrije" pokazao da je u dobroj formi i da je povreda kolena prošlost.

Na najbolji mogući način, srpski as je otvorio OI i najavio da je spreman da se bori za zlatnu medalju, jedine koja mu nedostaje sa velikog takmičenja.

 

 

Prvi set srpski as je dobio sa 6:0, prilično lako i ubedljivo posle samo 25 minuta, a slično je bilo i u drugom setu, ali je Australijanac uspeo da osvoji jedan gem.

Ovo je najboljem teniseru sveta bio drugi set sa maksimalnim učinkom na Olimpijskim igrama, prvi put mu je to pošlo za rukom u četvrtfinalu igara u Pekingu.

Teniser iz Australije nije mogao da parira Đokoviću koji je delovao superiorno na startu meča.

Nastavio je srpski teniser da "teroriše" Ebdena i u drugom setu, a Australijanac je u jednom trenutku ponudio nekome iz publike reket kako bi se suprotstavio Đokoviću.

Meč u prvom kolu Olimpijskih igara između Đokovića i Ebdena više je ličio na egzibiciju, nego na pravi takmičarski meč, a za to je zaslužan bio upravo naš teniser.

Na 2:0 za Đokovića u drugom setu, Ebden je na svoj servis imao 30:0, ali je najbolji sveta, opet uspeo da uzme gem rivalu i stigne do ubedljivih 3:0.

Uspeo je Australijanac da dođe do počasnog gema posle četiri vezana za Đokovića u drugom setu i smanji rezultat na 4:1. Zanimljivo u taj gem je Ebden završio bez izgubljenog poena.

Ipak, to je bilo sve od Australijanca, jer je Đoković dobio i naredna dva gema i završio meč, posle samo sat vremena.

U drugom kolu publiku u Parizu očekuje pravi spektakl. Novak Đoković će igrati protiv višestrukog osvajača Rolan Garosa, Rafaela Nadala, pod uslovom da Španac bude spreman za ovaj meč.

Sledi dan pauze, a Đoković će u ponedeljak ponovo na teren. Termin će biti naknadno objavljen.  

"Dosta je boja i zastava na tribinama. Drugačija je publika, voli sport. Stvarno je bio spektakl. Srećan sam da sam igrao na ovom terenu, jer je bila kiša. Žao mi je zbog Australijanca, jer ne igra sing. Malo su tu nelogična pravila da se pozove dubl igrač kad neko otkaže, dok singl čekaju. Nprimereno za ovaj turnir. Ipak, odličan početak za mene", rekao je Đoković.

Nadal u sledećem kolu?

"Nismo dugo igrali, poslednji put je bilo 2022. u četvrtfinalu na Rolan Garosu. Izgubio sam tada. Imali smo ovde neke epske mečeve, iako on ne igra tenis na vrhuncu, kao ni ja. Svima će biti drago da izađemo na teren. Taj potencijalni meč, izazva puno pažnje", rekao je Đoković.

Komentari (0)

Sport