Tenis

Novak Đoković, protiv Aleksa de Minora, juri novo polufinale Vimbldona

Komentari

Autor: Euronews

10/07/2024

-

10:40

Novak Đoković, protiv Aleksa de Minora, juri novo polufinale Vimbldona
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Mada je na Vimbldon došao samo nekoliko nedelja posle operacije meniskusa i do zadnjeg časa vagao da li uopšte da nastupi na omiljenom mu Grend slemu, Novak Đoković je stigao do četvrtfinala jednog od četiri najjača turnira s ATP prefiksom, a od ishoda današnjeg duela sa Aleksom de Minorom zavisi da li će nastaviti pohod ka svojoj osmoj tituli na londonskoj travi (ne pre 16.00). 

Meč osvajača rekordna 24 pobednička trofeja, vrednih 2.000 poena, dobro poznaje Australijanca, jer su mu se tri puta ukrštali takmičarski putevi sa trenutno devetim reketom sveta, čiji nastup bi takođe mogao da bude opterećen povredom zgloba iz poslednjeg duela u engleskoj prestonici.

 

 

Srbin je slavio dva puta a njegov 12 godina mlađi kolega u jednoj međusobnoj razmeni žutih loptica, tokom manje bitnog Junajted kupa prošle zime. Međutim, ta pobeda najbržeg igrača ATP tura teško da može da mu spere gorak ukus iz usta posle surove dominacije Novaka tokom njihovog sudara na Australijan openu, kada je Minoru "ostavljeno" samo pet gemova u tri brza seta. 

U međuvremenu se svašta desilo u karijeri Đokovića, između ostalog morao je zbog povrede kolena da se povuče s poslednjeg Rolan Garosa, ali iako još nema titulu ove sezone deluju ohrabrujuće njegovo kretanje i tenis na Vimbldonu. Rutinski je stigao do Top osam, iako mu je poslednja prepreka bio jedan Holger Rune.

 

 

Dobro se Đoković drži i kada je u pitanju problematičan stav dela londonske publike prema njemu, mada je mimo njegove prakse udelio par vrlo otvorenih packi ljudima sa tribina. Do sada su ga takve stvari motivisale i izvlačile još više od ionako nestvarnog maksimuma, a poštovaoci njegovog lika i dela nadaju da ni danas neće podleći tom, vrlo verovatno još većem pritisku sa strane.  

Znanje i brojke su nesummnjivo na strani najboljeg sportiste na planeti prošle godine. Dok je Novak sedmostruki osvajač Vimbldona i želi ove godine da izjednači Federerov rekord u Londonu, De Minor je prvi put u četvrtfinalu. I to mu je najdalje što je dobacio na bilo kom Grend slemu.

 

Komentari (0)

Sport