Tenis

Đoković popodne startuje na Vimbldonu protiv Vita Koprive

Komentari

Autor: Euronews

02/07/2024

-

09:41

Đoković popodne startuje na Vimbldonu protiv Vita Koprive
Novak Đoković - Copyright Tanjug/John Walton/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković je odlučio da igra na Vimbldonu i danas posle 16.00 časova (verovatno mnogo kasnije od ovog termina) rival u prvom kolu mu je kvalifikant iz Češke Vit Kopriva.

Srpski as se jako brzo oporavio od artroskopije meniskusa, kroz kontrolne mečeve zaključio je da je spreman za treći Grend slem u sezoni i jako lepo je objasnio da nije želeo da ga propušta zbog Olimpijskih igara u Parizu jer oseća da je spreman da se bori za trofej.

Vit Kopriva je drugi put ove szone uspeo da se kroz kvalifikacije probije na glavni turnir Grend Slema. Na Australijan openu je namučio Petra Kordu u prvom kolu, posle 0:2 stigao je do petog seta i nije izdržao. Sa Novakom nikad nije uspeo da se sastane, sigurno će imati mnogo motiva da u 27. godini konačno stane sa druge strane mreže protiv GOAT-a u ovom sportu.

 

 

Pobeda protiv Rišara Gaskea ga je dovela na glavni turnir, nikad nije bio ispod 100. mesta na ATP listi. Trenutno je 123. igrač sveta, a najbolji ranking imao je u septembru 2023. kada je bio 111.

Sve je do Novaka Đokovića, videćemo kako će se ponašati njegovo koleno na takmičarskom meču. Danas na teren izlazi i Laslo Đere koji igra protiv Francuza Lukasa Pulea.

Komentari (0)

Sport