Ostali sportovi

U Parizu otvorena Srpska kuća uoči početka Paraolimpijskih igara

Komentari

Autor: Tanjug

25/08/2024

-

10:53

U Parizu otvorena Srpska kuća uoči početka Paraolimpijskih igara
Tanjug/Strahinja Аćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Аćimović

veličina teksta

Aa Aa

U Parizu je u subotu svečano otvorena Srpska kuća, koja će tokom Paraolimpijskih igara 2024. godine simbolično predstavljati centar okupljanja svih sportista i članova srpske delegacije, saopštio je Paraolimpijski komitet Srbije.

U saopštenju se navodi da ova značajna inicijativa omogućava srpskim sportistima i članovima delegacije da se okupe u prijateljskom okruženju, razmene iskustva i pruže podršku jedni drugima tokom takmičenja.

"Otvaranju Srpske kuće prisustvovali su predstavnici Vlade Republike Srbije, kao i Paraolimpijskog komiteta Srbije. Ispred Vlade Republike Srbije, prisutna je bila Biljana Barošević, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dok je ispred Paraolimpijskog komiteta Srbije prisustvovao šef Misije, Zvonko Rot. Među prisutnima su bili i naš paraatletičar Aleksandar Radišić, njegov trener Ivana Zuber, kao i drugi članovi srpske delegacije", saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Srpska kuća će biti otvorena tokom Paraolimpijskih igara, koje su na programu od 28. avgusta do 8. septembra.

"U isto vreme, u Srpskom kulturnom centru otvorena je i izložba pod nazivom 'Umetnost i sport'. Ova multimedijalna izložba posebno je pripremljena povodom predstojećih Paraolimpijskih igara. Cilj izložbe je da predstavi kreativni potencijal osoba sa invaliditetom kroz umetničke radove, slike, fotografije, kao i medijske sadržaje i performanse", zaključuje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport