Ostali sportovi

Angelina Topić: Čula sam da je nešto puklo, ako nema preloma vidimo se u finalu

Komentari

Autor: Euronews

02/08/2024

-

12:50

Angelina Topić: Čula sam da je nešto puklo, ako nema preloma vidimo se u finalu
Angelina Topić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Neverovatna je Angelina Topić. Stigla je na OI sa trećim rezultatom u svetu, u sjajnoj formi, a onda je jedan trenutak na zagrevanju mogao da promeni sve. A, nije, jer uprskog velikim bolovima zbog povrede skočnog zgloba desne noge koja nije odrazna, Angelina je sa prskočenih 192 santimetra, na mala vrata i na deobi 12. pozicije ušla u finale skoka uvis koje će se održati u nedelju.

Mnogo toga je prolazilo mladoj srpskoj divi kroz glavu. Međutim, još jednom je potvrdila da je šampionka od glave do pete, sportistkinja haj klase.

"Ne znam šta da kažem. Skroz sam... (uzdah). Dok sam se zagrevala nezgodno sam stala na sunđer i čula da je nešto puklo. Nisam prvo osetila ništa, ali kad sam krenula ka tribinama shvatila sam da ne mogu da hodam. Otišla sam do doktora da mi stavi zavoj. Bukvalno, prvih 15-20 minuta nisam mogla da stanem na nogu", rekla je Topićeva za RTS.

 

 

Otac Dragutin i doktor Jovan Đurović su je bodrili da nastavi.

"Rekli su mi da probam. Pokušala sam iz dva koraka da preskočim tu prvu visinu. Uspela sam iz trećeg pokušaja. Na 192 meni je izgledalo mi je letvica visoka kao da je dva metra. U neku ruku ubeđivala sam sebe da mi nije ništa. Uspela sam da preskočim 192 iz trećeg pokušaja. Danas nije bilo moguće da preskočim 195, na kraju sam upala kao 12. i to ne znam ni sama kako".

Odmah ide na snimanje zgloba, finale je izborila ali ne zna da li će se na njemu i pojaviti.

"Ne znam baš, ovo mi se nikad nije desilo. Izvrtala sam nogu mnogo puta, ali nikad ovoliko. Bolovi su bili užasni. Pokušaću da se pojavim, ako nije ništa puklo eto mene. Znam da sam spremna i da imam i u nogama i u glavi visinu. Idem sad da snimm zglob, ako nije ništa puklo, vidimo se u nedelju", istakla je Angelina.

U finale skoka uvis (nedelja od 19.55) gledaćemo 13 atletičarki: Jaroslavu Mahučik, Nikol Olislagers, Elenor Paterson, Irinu Geraščenko, Safinu Sadulajevu, Kristinu Honsel, Elenu Kuličenko, Tatjanu Gusin, Naval Menikir, Buse Savaskan, Valdileu Martins, Bahti Kaningem i Angelinu Topić.

Komentari (0)

Sport