Ostali sportovi

Bruka vatepolista u Parizu: Plasman u četvrtfinale ozbiljno doveden u pitanje

Komentari

Autor: Euronews

30/07/2024

-

11:35 >> 16:40

Bruka vatepolista u Parizu: Plasman u četvrtfinale ozbiljno doveden u pitanje
Detalj sa utakmice Australija - Srbija - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Na Olimpijske igre u Parizu stigli smo kao dvostruki uzastopni olimpijski šampioni i reprezentacija koja od 1996. godine i Igara u Atlanti nije propustila nijedno polufinale, kao ni priliku da osvoji medalju.

Danas, u glavnom gradu Francuske, posle samo dva kola, strepimo za plasman u četvrtfinale. Šanse nisu izgubljene, ali do kraja takmičenja u grupama moramo barem da pobedimo jednu od preostale tri utakmice, a u njima igramo protiv Mađarske, Španije i Francusku.

Ni eventualni jedan trijumf nam ne garantuje prolaz, jer je Srbija je poražena od Australije 8:3 (1:0, 5:1, 1:0, 1:2)

Obe ekipe su sporije ušle u meč. Australija je prvu zatresla mrežu nakon dva i po minuta igre, a to je ujedno bio i jedini gol u prvoj četvrtini. Srbija je delovalo nervozno u napadu, dok je u odbrani bila stabilna.

Ipak, ta stabilnost u defanzivi se nije videla u drugoj četvrtini. Australijskim vaterpolistima je sve polazilo za rukom u napadu, dok je ekipa Uroša Stevanovića grešila u naapdu i gubila lopte konstantno. Tek jedan gol su "delfini" postigli u prvom poluvremenu, dok je Australija imala šest pogodaka.

Ni u drugom poluvremenu nije viđena drugačija slika. Srbija nije imala rešenja za australijsku odbranu, a našim vaterpolistima ništa nije polazilo za rukom. Australija je u završnih osam minuta ušla sa rezultatom 7:1.

Poslednja četvrtina je takođe protekla kao prve tri. Bledo izdanje Srbije koja je na kraju rutinski poražena od Australije. Izabranici Uroša Stevanovića imaju pobedi i poraz nakon dva odigrana kola na Olimpijskim igrama.

Olimpijske igre, grupa B

Australija - Srbija 8:3 (1:0, 5:1, 1:0, 1:2)

Japan - Francuska 15.00
Španija - Mađarsa 21.05

 

Standings provided by Sofascore

 

(UŽIVO) Australija - Srbija 8:3 (1:0, 5:1, 1:0, 1:2)

4/4 - Poraz Srbije u Parizu

Izuzetno bledo izdanje Srbije protiv Australije. Velika prednost koju su "kenguri" stekli u prve tri četvrtine je bila nedostižna. Mandić se još jednom upisao u strelce sa peterac, ali kako je vreme odmicalo jasno je bilo da "delfini" ne mogu da stignu do preokreta. 

3/4 - Nastavlja se loša igra Srbije

Ništa ne polazi za rukom srpski vaterpolistima. Iako se dogodi dobra odbrana, problemi u napadu su i dalje tu. Jedan gol Srbija ima i on je bio delo Dušana Mandića još u prvom poluvremenu. Australije je sigurno održavala veliku prednost.

2/4 - Australija u potpunosti dominira, Srbija tek sa jednim golom

Srbija nije uspevala da stigne do pogotka ni u drugoj deonici, čak ni kada je imala igrača više. Australija je igrala dobro u odbrani i terala ekipu Uroša Stevanovića da gubi lopte, dok je sa druge strane pronalazila dobra rešenja u napadu i povećavala prednost. Naši vaterpolisti su prvi gol postigli tek na 45 sekundi pre kraja poluvremena.

1/4 - Sporiji start oba tima

Obe ekipe su nešto sporije otvorile meč, dok je Australija prva stigla do pogotka nakon dva i po minuta igre. Imali su naši vaterpolisti velikih problema u napadu, dok u odbrani to i nije izgledalo loše. Činilo se da "delfini" traže brza rešenja u fazi napada, što nije donelo rezultat u prvo četvrtini. Australija je jedini pogodak u prvih osam minuta postigla preko igrača više, dok Srbija nije uspela nijednom da zatrese mrežu.

Komentari (0)

Sport