Ostali sportovi

Bunčić nije mogao više: Srbija ostala bez bronze

Komentari

Autor: Euronews.rs

28/07/2024

-

17:46

Bunčić nije mogao više: Srbija ostala bez bronze
Bunčić nije mogao više: Srbija ostala bez bronze - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je imala priliku da već drugog dana Olimpijskih igara dođe do medalje, ali nažalost, to nije bio slučaj, s obzirom da je naš džudista, Strahinja Bunčić, poražen u meču za bronzanu medalju protiv Kazahstanca Gusmana Kirgizbajeva rezultatom 1:0. 

Veoma je ambiciozno ušao naš džudista u borbu, u kojoj je pao pred sam kraj. Naime, protivnik iz Kazahstana je našeg sportistu uspeo da obori samo 15 sekundi pre kraja. Strahinja je po isticanju vremena krenuo na sve i ili ništa, ali je Kirgizbajev taktički nadmudrio Bunčića u završnici. 

Naš borac je uspeo da natera favorizovanog protivnika da bude izuzetno obazriv u većem delu susreta. Čak je i i opomenuo dva minuta do kraja, ali blago inicijativu Bunčić nije uspeo da overi poenom. Tada se i osetilo da Kazahstanac ima više snage, i fizičke spreme, te da može pobediti, što se na kraju i dogodilo. 

Podsećanja radi, naš džudista je do meča za bronzanu medalju došao pobedom za zelenim stolom, s obzirom da je planirani protivnik u repesažu doživeo prilično nezgodnu povredu ruke. 

Naime, Tadžikistanac je poražen iponom od Japanca Ebe Hifumija, tom prilikom nezgodno je pao na ruku i prozor je bio zastrašujući, jer mu je donji deo leve ruke otišao kontra zgloba u laktu. Hrabri borac je ostao da leži na tatamiju, dok mu se ukazivala pomoć. Tako je Bunčić dobio priliku da se bori za medalju u džudou, na koju će Srbija nažalost još uvek morati da čeka. 

Komentari (0)

Sport