Košarka

Počinje NBA liga: Komentatorski dvojac TV Arena sport otkrio šta nas očekuje u jubilarnoj 75. sezoni

Komentari

Autor: Euronews

19/10/2021

-

18:07

Počinje NBA liga: Komentatorski dvojac TV Arena sport otkrio šta nas očekuje u jubilarnoj 75. sezoni
Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

veličina teksta

Aa Aa

Prošla su tri meseca od šestodelnog finalnog dvoboja između Milvokija i Finiksa, koji su Baksi dobili kroz četiri vezana trijumfa, nakon uvodna dva neuspeha u seriji. Utisci su se lagano slegli, u međuvremenu smo najveće zvezde NBA lige mogli da gledamo i kroz nadmetanje na Olimpijskim igrama u Tokiju, i došlo je vreme da se otvori novo poglavlje u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na planeti.

A ovog oktobra to će biti učinjeno jubilarni 75. put, a naravno, baš kao i godinama unazad, najbolju košarku na svetu i dalje će biti moguće gledati isključivo na kanalima TV Arena sport.

Očekuje nas novih osam meseci spektakularnih mečeva, bravuroznih poteza i velikih duela najvećih majstora ove igre, koje će svojim jedinstvenim stilom komentarisanja, prepoznatljivom energijom i velikim košarkaškim znanjem uveličati i komentatorski dvojac u sastavu Edin Avdić i Nenad Kostić, koji godinama dokazuju da su nenadmašni u regionu.

Komentatori TV Arena sport nam otkrivaju šta se sve sprema za novu sezonu NBA lige, koja počinje večeras utakmicom između Milvoki - Bruklin (01.30, TV Arena sport 1).

Pred nama je nova, jubilarna 75. NBA sezona i šta nas sve očekuje?

Edin: Za početak, očekuje nas nova lopta koja je napravljena specijalno za ovu jubilarnu sezonu.

A kada su prenosi u pitanju?

Kole: Šalu na stranu, mislim da će i tu biti mnogo zanimljivosti. Verujem da ćemo, kao što sam već to rekao, imati priliku da češće odemo u SAD, a iskreno se nadam da će nam se ukazati još mogućnosti da razgovaramo sa nekom od vodećih zvezda ovog takmičenja. Ukoliko u tome uspemo, a uveren sam da hoćemo, ideja je da gledaocima ponudimo zanimljiv novogodišnji program, mnogo ekskluzivnog materijala i svake večeri makar po jedan direktan prenos.

Edin: Nedeljno bi trebalo da bude devet prenosa, plus tri multiprenosa, tako da će gledaoci TV Arena sport imati šta da vide. Tu je i dnevni pregled i mnogo vrhunske košarke.

Znači, navijamo alarme za sitne sate?

Kole: Biće tu i standardnih dnevnih termina prilagođenih za evropsko tržište, koji će biti subotom i nedeljom, ali velika većina će biti u jutarnjim satima.

Edin: Da ne bude zabune tu su još i naše kolege Ivan Bogunović, Milan Cajković, Dejan Karović, Ivan Ognjanović i Igor Vujčin. Večeras u 01.30 na TV Arena sport 1 ćemo prenositi utakmicu šampiona Milvokija i Bruklina, a odmah posle toga, u četiri sata iza ponoći je na programu meč između Lejkersa i Golden Stejta.

 A kako bas dvojica izdržavate te noćne prenose?

Edin: Sve je stvar iskustva. Na početku karijere, dok sam još bio mlad, neiskusan i naivan, mislio sam da je glupo spavati pred prenos, jer kao treba ti posle toga vremena da se razbudiš i vratiš u normalu. Sada znam da ako postoji mogućnost da dremneš makar dva sata, to moraš da iskoristiš jer mnogo znači. Posle malo sna na prenos dođeš odmoran, svež i koherentan.

Kole: Imamo veliki entuzijazam prema košarci i radimo naš posao sa ljubavlju. Imali smo dosta situacija gde smo radili dve utakmice zaredom, prvu u pola dva, a pa onda u četiri što je veoma naporno. Dođeš na televiziju u 01.00, a odeš u 08.00 i ceo dana nisi ni za šta, ali uvek se trudimo da se u našim prenosima ne oseti umor.

Koja ekipa je favorit za osvajanje titule ove sezone?

Edin: Lejkersima će trebati vremena, stari su, sigurno će dozirati minutažu tokom sezone. Fali mi da ih vidim u pravim utakmicama. Do sada su sve mečeve izgubili u predsezoni, mada to nije merilo kvaliteta. Na Zapadu ima dosta dobrih timova, Juta, Finiks, Golden Stejt, vratiće se i Klej Tomson oko Nove godine. Biće vrlo zanimljivo.

Hoće li se Jokićev izostanak iz reprezentacije odraziti i na manjak interesovanja za njegove partije u Denveru ove sezone?

Kole: Ovi koji vole da prate košarku će ga sigurno i dalje gledati po inerciji.

Edin: Jokić će svakako biti u najužoj konkurenciji za najbolju petorku lige, mada sumnjam da će opet dobiti MVP titulu, ali svakako će biti jedan od zapaženijih i verujem da će to privući gledaoce. Bjelica će imati dobru priliku u Golden Stejtu, igraće verovatno u paru sa Drejmondom Grinom i imaće dovoljno prostora i slobodu da šutira, a on dobro igra sa igračima kao što su Stef Kari, Grin, Tompson... Bogdan Bogdanović se nametnuo u Atlanti i ukoliko ga zaobiđu povrede može imati sjajnu sezonu. Bojan Bogdanović je dobar u Juti, tu su još Zubac, Nurkić. Šarić, koji se pronašao u Finiksu. Dončić će ove sezone napasti MVP titulu, Bobi Marjanović takođe ima svoju ulogu u Dalasu, dok je Pokuševski traži u Oklahomi. Sve u svemu očekuje nas zanimljiva sezona.

Komentari (0)

Sport