Košarka

Rasel Vestbruk: Drago mi je što ću igrati sa Jokićem za promenu

Komentari

Autor: Euronews

26/09/2024

-

19:09

Rasel Vestbruk: Drago mi je što ću igrati sa Jokićem za promenu
Rasel Vestbruk: Drago mi je što ću igrati sa Jokićem za promenu - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

veličina teksta

Aa Aa

Novi košarkaš Denvera Rasel Vestrbruk, koji je ovog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa franšizom iz Kolorada, dao je izjavu za američke medije, rekavši da mu je drago što će od naredne sezone deliti svlačionicu sa Nikolom Jokićem, za koga je, usput, imao i brojne reči hvale.

Apsolutni rekorder lige po broju tripl-dablova, stigao je u Denver nakon što su ga Klipersi prethodno trejdovali u Jutu. "Džezeri" su mu potom otkupili ugovor i dali slobodu u izboru nove sredine, a izbor je na kraju pao na klub koji će, bez obzira na skromno odrađen prelazni rok, ponovo biti u najužoj konkurenciji za osvajanje Zapada, a ko zna, možda i celog takmičenja...

"Denver je uvek na vrhu Zapadne konferencije, stalno se takmiči za titulu i igra pravi tip košarke. Moj posao biće da pomognem ekipi i Džamalu Mareju da bude najbolji što može i zahvalan sam što sam ovde", rekao je Vestbruk na početku obraćanja.

Tokom druženja i razgovora sa medijima, Rasel se potom osvrnuo na Jokića i činjenicu da više neće morati da skautira srpskog centra, koji je u prošlosti, naročito dok je igrao za Kliperse, umeo da napravi ozbiljne probleme Vestrbrukovim ekipama. 

"Iskreno, samo biti na terenu sa njim je ogromna čast i zahvalan sam na tome. Znaš, on radi toliko različitih stvari na terenu koje omogućavaju drugima da budu sjajni. I samo sam srećan što mogu biti deo toga, a ne igrati protiv njega ili ga skautirati. Sada mogu da vidim njegovu veličinu izbliza i sve što je sposoban da uradi, ne samo na terenu, već i van njega. I zahvalan sam na tome".

Upitan je i o tripl-dabl trci sa Jokićem, gde na večnost listi momak iz Kalifornije vodi 199:130.

"Ne, nismo razgovarali o tome i ne znam da li postoji takmičenje ili ne, ali uopšte nismo pričali o tome. Nikola je, znaš, najbolji igrač na svetu i igra na najvišem nivou, a sve što nas zanima, i on bi ti verovatno rekao isto, je pobeđivanje u košarkaškim utakmicama i to je to".

Nije bilo lako skautirati i pripremiti plan za Jokića u prošlosti.

"Srećno s tim. To je to. Samo se nadaš da će promašiti. Ne možeš ništa da uradiš, i znaš, želiš da budeš u timu sa nekim ko je bukvalno nemoguć za čuvanje, i zahvalan sam što sam u tom timu", rekao je između ostalog bivši MVP koji još uvek čeka na šampionski prsten.

Komentari (0)

Sport