Košarka

Završena "Crno-bela simfonija": Željko najavio borbu za trogodišnju licencu

Komentari

Autor: Euronews.rs

19/08/2024

-

21:51

Završena "Crno-bela simfonija": Željko najavio borbu za trogodišnju licencu
Završena "Crno-bela simfonija": Željko najavio borbu za trogodišnju licencu - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

U krcatoj "MTS dvorani", je održana manifestacija pod nazivom "Crno-bela simfonija", na kojoj je košarkaški klub Partizan na spektakularan i jedinstven način predstavio svoj tim za narednu sezonu, a ujedno iskoristio i priliku da uruči zahvalnice i priznanja svima onima koji su učestvovali u preporodu koji je "parni valjak" doživeo u prethodnih pet godina. 

Centar Beograda se orio od klicanja navijača Željku Obradoviću, uz zvuke simfonijskog orkestra koji je svirao i pevao "Da volim crno-bele", "Crno-bela boja mila", svoje nagrade su primili zaslužni ljudi, među kojima se mora izdvojiti nedavno preminuli Nebojša Bogojević Čarli (nagradu primio sin), dugogodišnji spiker sa utakmica Partizana, čiji glas će se pamtiti i duže od nezaboravnih povika "Računajte na nas". 

Prisutnima se na manifestaciji obratio i predsednik kluba, Ostoja Mijailović, koji je iskoristio priliku da se još jednom zahvali i pruži poštovanje učesnicima u beskonačnoj priči zvanoj Partizan. 

"Dobrodošli na Crno-belu simfoniju. Pažljivo sam ovaj film pogledao nekoliko puta i svaki put su mi pošle suze, iako važim za tvrdog čoveka. Klub navršava skoro 80 godina od osnivanja i osam godina od kako sam na čelu kluba, možda najtežih, ali i najlepših koje sam živeo. Prošla sezona nije bila dobra rezultatski, zato smo rešili da zamenimo ekipu, izuzev Balše, ali imam potrebu da svim momcima koji su nosili dres, da se zahvalim i da se zahvalimo na toj borbi", rekao je Mijailović i nastavio:

Tanjug/Marko Đoković

Košarkaški klub Partizan 24/25

"Momci koji su stigli, hoću da im poželim da sa srečom nose dres Partizana. Za nas je to sveti dres. Partizan je veliki, jer ima milione navijača iza sebe. Ima najbolja navijače na celom svetu. Hoću da kažem da je ovaj klub teško nositi, treba dati sve od sebe uvek za njega, on će vam to vratiti. Budite sigurni u to. Ovde je i uprava iz 2017. godine, koja je sa mnom preuzela klub tada. Hoću da se zahvalim i novoj upravi, koja obezbeđuje da možemo da se takmičimo sa najvećim klubovima u Evropi. Željku i momcima, da se bore, da se radujemo, na kraju nema samo pobednika i samo gubitnika, svi smo zajedno. Imamo velike ambicije za narednu sezonu". 

Na kraju je rekao:

"Hoću da se zahvalim zaposlenima, koji su radili sve za klub. Bez njih ovoga ne bi bilo moguće, radili su ovo tokom odmora, pomagali. Hvala što ste lojalni i što ste pomagali. Biti Partizan i voleti Partizan je privilegija u ovozemaljskom životu. Živeo Partizan". 

Takođe, pored muzike, prisutni su imali priliku da vide film o grbu Partizana, u kome je simbolični amblem pripovedao u slavnoj i trofejnoj istoriji kluba.

Po izvođenju "Tanga smrti", došlo je vreme za ono što su svi čekali - izlazak igrača na binu! Oni su do tada  sedeli u prvim redovima, i kao što je najavljeno, prisutni su bili Aleksej Pokuševski, Frenk Nilikina, Brendon Dejvis, Ajzea Majk, Sterling Braun, Arijan Lakić, Mitar Bošnjaković, Tajrik Džons, Aleksa Dimitrijević, Duejn Vašington, Ife Lundberg, Balša Koprivica, Ajzek Bonga, Vanja Marinković, a jedino je zbog privatnih obaveza izostao Karlik Džons. 

Ono što krasi navijače Partizana oduvek je što cene tradiciju i ono što je bilo, a neko ko je svoj trag ostavio neizbrisivo u temelje novog "parnog valjka" je Matijas Lesor. Njega su pokličima pozdravili navijači skandiranjem imena, dok je na binu izlazio njegov saigrač iz reprezentacija Nilikina, ukazujući mu tako da ima veliki francuski teret na svojoj kičmi. 

PR Partizana, Ivan Ivković je prisutnima najavio da će kapitensku traku u narednoj sezoni umesto Kevina Pantera, koji je prešao u Barselonu, nositi Vanja Marinković, inače najmađi kapiten crno-belih u istoriji u prvom mandatu u Humskoj. 

Na kraju, kada su se svi predstavili, došlo je vreme i da se obrati predvodnik novog tima, Željka Obradovića, koji je započeo u svom prepoznatljivom maniru - smehom i hvalom klubu u kome je postao ono po čemu će ga i pamtiti - najveći trener u istoriji Evrope. 

"Prelepo je večeras biti ovde. Kada pomisliš da si sve video, doživeo - važi (smeh)… Neverovatno, hteo bih da se zahvalim ljudima iz kluba na organizaciji ovoga. Pomerate, pomeramo granice. Siguran sam da će ovo imati odjeka ne samo u Evropi, nego i u svetu, prelepe stvari radite i hvala ljudima na organizaciji ove prelepe večeri", rekao je devetostruki šampion Starog kontinenta i nastavio: 

"Prilika je da se čestita našoj reprezentaciji na izvanrednim igrama i na fantasičnom rezultatu. Čestitke svim igračima, stručnom štabu, predsedniku KSS, Predragu Daniloviću, Kariju Pešiću, moraću da istaknem našeg kapitena koji nam se vratio. Da čestitam i Aleksi koji je igrao izvanredno prvenstvo, koji je bio sa nama. I još dvojici momaka, Bogdanu Bogdanoviću i Nikoli Milutinovu. Čestitke i svim ostalima, ogroman uspeh i učinili su nas ponosnim".

Potom je istakao ono vrlo važno - Partizan ove sezone otvoreno traži trogodišnju licencu (poznatu kao B licencu) za Evroligu. 

"Da se zahvalim svim igračima koji su bili sa nama do skoro, dali su sve od sebe, deo su istorije Partizana, puno sreće gde god igrali i uvek će biti u našim srcima. Odlučili smo se da napravimo novi tim, 16 igrača. Ova ekipa ima prosek od 25 godina, opet ćemo biti među najmlađima. Hvala Ostoji Mijailoviću i članovima UO, Evroliga je primarno takmičenje i pokušaćemo da dobijemo licencu na tri godine. To je glavni cilj. Privilegija je biti u Partizanu u ovom momentu. To nam daje moral, želju još veću. I uradićemo sve da bude ovakvih večeri još više. Ja sam imao prvi sastanak sa momcima pre dva sata, rekao sam im da će samo deo atmosfere prirediti večeras. Presrećan sam što ste im priredili ovako nešto", rekao je Obradović na oduševljenje svih navijača. 

Za kraj se prisutnima obratio novi kapiten "parnog valjka", Vanja Marinković. 

"Dobro veče, Partizanovci. Pre svega da vam se zahvalim od srca što ste sa nama i što ste došli u ovolikom broju. Moram da kažem da sam ponosan što sam ponovo ovde i posebna mi je čast što ću biti kapiten najvećeg kluba na svetu, kluba gde sam stasao i gde sam se rodio kao igrač. Verujem u svoje saigrače, upoznali smo se pre 20 minuta, verujem u Upravu i u sve vas", rekao je srpski reprezentativac. 

Bilo je to prelepih sat i po vremena, ali već sutra, crno-bele očekuje prvi trening i priprema za narednu evroligašku sezonu, koju Partizan otpočinje na gostujućoj utakmici sa Baskonijom u Španiji. 

Komentari (0)

Sport