Košarka

Pešić šaljivo posle trijumfa: Možda nam nije trebao Abu Dabi, ali je bila dobra lova

Komentari

Autor: Euronews.rs

22/07/2024

-

22:51

Pešić šaljivo posle trijumfa: Možda nam nije trebao Abu Dabi, ali je bila dobra lova
Pešić šaljivo posle trijumfa: Možda nam nije trebao Abu Dabi, ali je bila dobra lova - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Grčku na poslednjoj proveri pred put u Lil na Olimpijske igre rezultatom rezultatom 94:72 (26:21, 22:18, 24:19, 22:14). Naš tim je kroz pripremni period pokazao uspone i padove, ali raduje činjenica da će u pobedničkom duhu otpustovati u Francusku na meč sa SAD.

Posle utakmice se medijima obratio selektor našeg nacionalnog tima, Svetislav Pešić, a novinare su najviše zanimale činjenice u vezi sa konačnim spiskom koji mora biti dostavljen  do 24. jula. 

"Ne znamo, vi se tamo bavite ko je povređen, ko ne, dva meseca već. To je lepo od vas što se brinete, ali... Večeras ćemo da sednemo sa sportskim direktorom i sa medicinskom stafom i donećemo odluku. Svi su ovi momci dali maksimum, ta ekipa naravno da ne može da se razvija bez pomoći igrača koji nisu igrali dovoljno minuta i ova ekipa ima kontinuitet i zato to nije laka odluka, ali... Uvek je svaki važan igrač, ali ekipa je najvažnija, sutra ćemo doneti odluku definitivno oko svega toga. Ima vremena, niko nas ne požuruje, pa ćemo da vidimo", započeo je Pešić. 

Tanjug/Nemanja Jovanović

Svetislav Pešić na konferenciji za medije

Dotakao se i situacije oko Dejana Davidovca koji uopšte nije igrao protiv Grčke.

"Ne znamo, trenirao je, dobro je, napravljen je medicinski pregled, ništa se nije pogoršalo nakon treninga, čak se jedan deo mišića zatvorio i nema nikakvih problema. Međutim, ne znam, moraćemo još da razmislimo, naravno da je važan, važni su svi", istakao je Pešić, i dodao o fizičkom stanju cele ekipe.:

"Osnovno što bi ja hteo da podvučem je naše fizičko stanje, to nije na najoptimalnijem nivou, ali... Znate kako, svi imaju svoje probleme, ja kažem nema problema, ima samo rešenja. To je jedino gde smo mi, velika razlika je pripremiti reprezentaciju pred Mundobasket i sada. Zašto? Jer pred Svetsko prvenstvo su imali jedan period gde su pravili odmor, mentalno i fizički, a ovde je sve krenulo, mesec dana ranije u odnosu na početak Svetskog prvenstva, tačno 27. - 28. to je počelo kasnije, sad je mesec dana ranije. A sezona se završila mnogo kasno.

Potom je na šaljiv način objasnio dodatno kako je na spremu uticao turnir u Abu Dabiju. 

"Tako da nije bilo vremena ni za odmor, niti za regeneraciju, igrači su došli sa povredama koje nisu zalečene, u ovom procesu treninga smo morali da improvizujemo da se posvetimo igrača, praktično nijedan igrač nije bio bez neke povrede koje je vukao tokom sezone. Eto, to je to. Možda nije trebalo da idemo za Abu Dabi, to nam je bio naporan put, imali smo organziaciju. Izgledali smo dosta umorno, trebalo nam je to, zaradila se dobra lova. Jedno i drugo smo morali da prihvatimo, protivnika nije bilo. Sportski aspekt je najvažniji, videli ste da nema protivnika, praktično su svi igrali kvalifikacij eza Olimpijske igre, morali smo da prihvatamo to da bismo igrali, to nas je poremeilo, šta da radimo. Šta je tu je. Što se tčie ostalog, mi smo pomalo napred, kad je u pitanju naš napad, videli ste da smo večeras kao i sinoć protiv Japana imali dobar drugi pas, imali smo dobru saradnju, evo 30 asistencija, 12 pogođenih trojki... Tu smo se malo poboljšali u napadu", rekao je Pešić. 

Upitan je i o tome, da li je ovo bila najbolja utakmica na ovim pripremama?

"Teško je da se kaže da li je najbolja, recimo bilo je dobrih momenata protiv Australije, ali nismo imali kontinuitet, kao i protiv Amerikanaca, taj kontinuitet, nismo imali dovoljno snage. Individualni kvalitet Amerikanaca je dobar, ne treba potcenjivati, igrali smo fantastičnu utakmicu sa Francuzima, to je prva zvanična utakmica protiv dve sa Holandijom. To je taj neki nivo, kažem, naravno sam sigraun i nadam se da ćemo tamo, po informacijama u Lilu je dobar smeštaj, imaćemo mogućnosti da se odmorimo, tačno znamo kad su treninzi, znamo šta nas čeka, nadam se da neće biti iznenađenja na tom ulazu u Olimpijsko selo, da se sve to završi, ali imamo dovoljno vremena da se naspavamo i da se regenerišemo i da nastavimo da radimo na detaljima koji su važni", rekao je selektor. 

Podsetimo, Srbija prvi meč u Lilu na OI igra u nedelju protiv selekcije SAD, a u grupi su još Portoriko i Južni Sudan.

Komentari (0)

Sport