Košarka

Poslednje provere pred Pariz - Srbija večeras dočekuje Japan u Areni

Komentari

Autor: Euronews

21/07/2024

-

09:47

Poslednje provere pred Pariz - Srbija večeras dočekuje Japan u Areni
Poslednje provere pred Pariz - Srbija večeras dočekuje Japan u Areni - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reperzentacija Srbije od 20.00 časova (Arena 1 Premium) igra prijateljsku utakmicu protiv Japana u beogradskoj Areni u sklopu priprema za prestojeće Olimpijske igre u Parizu.

Susret u našoj najvećoj dvorani biće prvi od dve utakmice otvorenog tipa, koje će "orlovi" odigrati pred domaćom publikom, a naredni, i ujedno poslednji duel pred put na Igre i konačnog spiska Svetislava Pešića, Srbija će odigrati protiv Grčke u ponedeljak (20.00, Arena 1 Premium).

Srbija je u dosadašnjem toku priperema odigrala pet utakmica i zabeležila tri pobede i dva poraza. Sve je počelo sa dva trijumfa nad Holandijom u Beogradu. Nakon toga Srbija je pobedila Francusku u Lionu, da bi potom upisala dva, pa može se reći i teška poraza od Australije i SAD-a.

Rivali Srbije na Igrama, u potpunosti su nadigrali ekipu Svetislava Pešića i u velikom stilu istakli kandidaturu za olimpijsko zlato. Srbija je pružila dostojan otpor "drim timu" u uvodnoj četvrtini, da bi kvalitet Amerikanaca došao do izražaja u nastavku. 

Sličnu utakmicu gledali smo i protiv Australije. Iako je Srbija imala pomoć Nikole Jokića, aktuelnog MVP igrača NBA lige, niski procenti šuta i generalno slaba realizacija na otvorenim šutevima, pošteno su koštali Pešićeve momke. Srbija je ponovo poklekla u drugoj polovini utakmice i to je nešto našta će "orlovi" morati da porade pred put na Igre.

Srbija će na Olimpijim igrama biti u Grupi "C" zajedno sa Amerikom, Južnim Sudanom i Portorikom.

Komentari (0)

Sport