Košarka

Boston pregazio Dalas u prvoj utakmici finala: Dončić bez prave podrške u "TD Gardenu"

Komentari

Autor: Euronews

07/06/2024

-

08:32

Boston pregazio Dalas u prvoj utakmici finala: Dončić bez prave podrške u "TD Gardenu"
Košarkaši Boston Seltiksa - Copyright Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

veličina teksta

Aa Aa

Nije bilo nikakve neizvesnosti u prvom meču NBA finala. Boston Seltiksi su savladali Dalas Meverikse 107:89 (37:20, 26:22, 23:24, 21:23) i tako poveli sa 1:0 u seriji i prišli korak bliže osvajanju titule.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džejlen Braun sa 22 poena, dok su ga pratili Kristaps Porzingis sa 20, Džejson Tejtum sa 16, Derik Vajt sa 15 i Džru Holidej sa 12. Sa druge strane je Luka Dončić ubacio 30 poena, Pi Džej Vošington je dodao 14, Džejlen Hardi 13 i Kajri Irving 12.

Gosti iz Teksasa su dobro ušli u meč i nakon tri minuta igre imali vođstvo (9:5), ali ispostaviće se da je to bila jedina prednost na meču za ekipu Džejsona Kida. Domaćin je vrlo brzo preokreonuo, a do kraja prve deonice je uspeo i da ode na velikih +17.

Prednosto izabranika Džoa Mazule je samo rasla u drugom periodu. Šta više negde pred kraj poluvremena, Boston je imao i +29, što je bilo najveće vođstvo na utakmici. Dalas je uspeo da smanji zaostatak do odlaska na pauzu, ali bilo je jasno da im se sprema poraz u prvom meču finala.

Franšzia iz Teksasa je dobila treću i četvrtu četvrtinu, ali Seltiksi nisu dozvolili protivniku da ih ugrozi. Dalas je bilo najbliži Bostonu na 4 minuta do kraja treće deonice kada je Dončić trojkom smanjio na -8. Međutim, usledila je serija domaćina 14:0, kojom su ponovo otišli na veliku prednost, a to je ujedno i označilo kraj bilo kakve nade za Meverikse na ovom meču.

Druga utakmica finala igra se u noći između nedelje i ponedeljka od 02.00.

Komentari (0)

Sport