Košarka

Stigla potvrda na Mali Kalemegdan: Crvena zvezda i zvanično šampion Srbije

Komentari

Autor: Euronews

06/06/2024

-

15:08 >> 15:22

Stigla potvrda na Mali Kalemegdan: Crvena zvezda i zvanično šampion Srbije
Stigla potvrda na Mali Kalemegdan: Crvena zvezda i zvanično šampion Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Poznat je epilog nemilih dešavanja sa utakmice "večitih" u beogradskoj "Areni" od sinoć - Crvena zvezda postala je i zvanično šampion Srbije po deveti put u nizu, zaokruživši sjajnu sezonu triplom-krunom. Odluka o novom (starom) prvaku doneta je danas za "zelenim stolom", nakon što je Košarkaška liga Srbije registrovala utakmicu službenim rezultatom 20:0 u korist Zvezde, iako je Partizan u toku prekida 7.55 minuta pre kraja treće četvtine imao prednost 57:45.

Zbog pogrdnih povika sa tribina usmerenih ka porodici prvog čoveka Zvezde, Nebojši Čoviću, utakmica je prekinuta na neodređeno vreme, a nakon velike drame, pražnjenja hale i dugog većanja, crno-beli odlučili su da ne nastave meč bez svojih navijača. Susret je i zvanično okončan kada se igrači Partizana nisu vratili na parket, da bi danas utakmica registrovana drugom pobedom Zvezde u finalu.

Crvena zvezda obavestila je javnost da će dodela pehara šampiona i medalja, biti organizovana u četvrtak od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić". 

"Naš klub je u četvrtak u 14 časova dobio i zvaničnu odluku Košarkaške Lige Srbije da je druga utakmica finala koja nije završena u sredu uveče u Beogradskoj Areni, registrovana prema propozicijama takmičenja službenim rezultatom 0:20 za KK Crvena zvezda Meridianbet, koji je time i deveti put uzastopno postao šampion naše zemlje i zaokružio izvanrednu sezonu trećim peharom!", stoji u saopštenju crveno-belih.

 

Komentari (0)

Sport