Fudbal

Juventus sutra oslabljen u Lisabonu, Alegri se uzda u "srpsku vezu" Vlahović - Kostić

Komentari

Autor: Euronews

24/10/2022

-

12:54

Juventus sutra oslabljen u Lisabonu, Alegri se uzda u "srpsku vezu" Vlahović - Kostić
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Juventus sutra od 21.00 čas (TV Arena Premium 2) gostuje na "La Lužu" i pokušaće da ostvari pobedu protiv Benfike kako bi zadržao kakve takve teorijske šanse za drugo mesto u Grupi "H" Lige šampiona, a s druge strane obezbedi bar to treće mesto koje ih ostavlja u nokaut fazi Lige Evrope, jer se pretpostavlja da će PSŽ kod kuće pobediti Makabi.

Trener Masimilijano Alegri neće moći da računa na četvoricu od šestorice pojačanja ovog leta jer su van stroja zbog povreda Anhel Di Marija, Pol Pogba, Leandro Paredes i Glejson Bremer.

Zato se uzda u ofanzivni trio Dušan Vlahović-Arkadijuš Milik-Filip Kostić, prenosi "Gazeta delo sport", koji će zajedno od starta pokušati da naprave razliku i obore na pleća odličan sastav lidera portugalskog šampionata, koji je deli čelnu poziciju u grupi Lige šampiona sa Pari sen Žermenom a za prolazak u osminu finala treba im sutra samo bod.

 

 

Kostić je ušao u svoj prepoznatljiv "mod", saigrači su se navikli na njegove lucidne centaršuteve, dok Vlahović i Milik sve bolje sarađuju na terenu, fudbalski rečeno "osećaju jedan drugog". Sutra na "La Lužu" biće im ispit zrelosti, navode mediji.

Posle razočaravajućeg starta sezone, pobeda u Lisabonu bi za Juventus bio svojevsrstan melem na ranu, pogotovo posle slabe partije i poraza u Haifi od Makabija. I pobeda nad Benfikom ne bi mnogo popravila šanse za ostanak u Ligi šampiona jer bi Portugalci u poslednjem kolu morali da izgube od Makabija, a da "Stara dama" pobedi PSŽ.

Komentari (0)

Sport