Fudbal

Crvena zvezda trijumfovala u Novom Pazaru: Pešić doneo pobedu u završnici

Komentari

Autor: Euronews

11/09/2022

-

19:05 >> 19:15

Crvena zvezda trijumfovala u Novom Pazaru: Pešić doneo pobedu u završnici
Crvena zvezda trijumfovala u Novom Pazaru: Pešić doneo pobedu u završnici - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je posle velike borbe u samoj završnici meča došla do pobede protiv Novog Pazara. Iako je domaćin poveo na samom startu, crveno-beli su u nastavku uspeli da preokrenu rezultat i popnu se na prvo mesto Mozzart Bet Superlige Srbije.

Kao što smo već pomenuli, izabranici Vladimira Gaćinovića su na fantastičan način otvorili meč, s obzirom na to da su do vodećeg pogotka stigli već u petom minutu. Lopta se nakon jednog kornera odbila do kapitena Stefana Lončara, koji je oprobao udarac sa nekih 20 metara, pri čemu je imao dosta sreće. Naime, lopta je na putu ka golu zahvatila Milana Rodića i tako prevarila Milana Borjana i ušla u gol.

Na izjednačujući pogodak se čekalo skoro pola sata. Igrao se 32. minut kada je upravo Rodić doneo poravnanje. El Fardu Ben je poslao sjajan centaršut na drugu stativu gde se našao bek Crvene zvezde, koji je glavom odlično reagovao i pogodio za 1:1.

U daljem toku utakmice gosti su bili daleko kvalitetniji rival, ali nikako im nije polazilo za rukom da postignu gol za vođstvo. Ipak, u tome je uspeo Aleksandar Pešić u 87. minutu.

 

Dugo je trajala opsada gola Novog Pazara i konačno se isplatila. Gelor Kanga je ubacio loptu pred peterac, gde je Pešić bio u duelu sa jednim od defanzivaca, ali se najbolje snašao i levom petom ubacio loptu u mrežu domaćina.

Do kraja Novi Pazar nije uspeo ozbiljnije da pripreti i sva tri boda su pripala gostima iz Beograda.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Napredak, dok će Novi Pazar gostovati Kolubari.

Sastavi:

Novi Pazar: Kljajić, Gavrić (od 57. Kiković), Islamović, Joksimović, Jović (od 81. Damjanović), Lončar, Majdevac (od 67. Bogdanovski), Nikčević, Pešukić, Rubežić, Stanojlović (od 46. Ergelaš).

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Eraković, Rodić, Sanogo (od 67. Kangva), Kanga, Bukari (od 76. Kulibali), Katai (od 90. Dragović), Mitrović (od 46. Pešić), Ben (od 67. Ibrahim).

Mozzart bet Superliga Srbije, 11. kolo

Subota

Napredak - Radnički 1923 1:0
/Kerkez 33/

TSC - Kolubara 3:1
/Mirčevski 23, 64,71 - Kadrić 88/

Nedelja

Mladost GAT - Spartak 1:0
/Radulović 33/

Novi Pazar - Crvena zvezda 1:2
/Lončar 6 - Rodić 34, Pešić 88/

Čukarički - Vojvodina 19.00 (TV Arena 1 sport)

Partizan - Mldost Lučani 19.30 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Javor - Radnik 16.00 (TV Arena 1 Premium)

Voždovac - Radnički Niš 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Komentari (0)

Sport