Fudbal

Terzić izneo Zvezdin stav: Nećemo opet Partizanovog čoveka na čelu FSS

Komentari

Autor: Euronews

31/05/2021

-

10:39

Terzić izneo Zvezdin stav: Nećemo opet Partizanovog čoveka na čelu FSS
Terzić izneo Zvezdin stav: Nećemo opet Partizanovog čoveka na čelu FSS - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije i dalje je upražnjeno i još uvek nije poznato ko će biti naslednik Slaviše Kokeze.


O ovoj temi govorio je generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, koji je prilikom gostovanja na "Prva TV", rekao da crveno-beli neće pristati da posle Tomislava Karadžić i Kokeze na čelo FSS ponovo dođe čovek iz Partizana.

"Poštujem Nenada Bjekovića za sve što je uradio, ali se Crvena zvezda neće složiti sa tim da on bude predsednik FSS. Posle osam godina Toleta Karadžića koji je došao direktno iz fotelje Partizana, pa pet godina Slaviše Kokeze, sa kojim nismo tri godine imali nikakvu komunikaciju, mislimo da bi bilo previše da ponovo dođe čovek iz Partizana", rekao je Terzić.

Karadžić je inače počasni predsednik FSS. U Savez je stigao 2008. godine i na njegovom čelu ostao do 2016, kada ga je zamenio Slaviša Kokeza. Pre nego što se posvetio čelnoj funkciji u FSS, Karadžić je kratko vreme bio predsednik Partizana.

 

MN Press

 

 

Za razliku od njega, Kokeza je u FSS došao iz Crvene zvezde, u kojoj je prethodno sarađivao upravo sa Zvezdanom Terzićem. Partizan je često isticao da FSS i Kokeza favorizuje Zvezdu, dok Terzić nekadašnjeg saradnika, takođe, umeo da optuži da je naklonjen crno-belima.


Crvena zvezda želi da bude aktivno uključena i da ima bitnu ulogu u izboru novog predsednika.

"Zvezda mora da se pita. Dozvolili smo nekim ljudima koji nisu spremni da to rade, i oni su to radili. Mi ćemo se oko ovoga složiti i sa Partizanom, jer mislim da će se i Čukarički i Vojvodina i Radnički složiti sa tim da nama treba jaka reprezentacija za koju svi navijamo da ode na Svetsko prvenstvo. Jedino oko čega se nećemo složiti, i to se pre nekoliko dana u razgovoru Vučelića i mene potvrdilo, to je suđenje. On misli da su sudije nama naklonjene, mi mislimo da su njima, a to je tako i kada pitate Real i Barselonu ili Inter i Milan", rekao je Terzić.

Čelnik Crvene zvezde rekao je da još ne planira povratak u FSS, na čijem je čelu bio pre Tomislava Karadžića, ali da takvu opciju ima u planovima za budućnost. Trenutno mu je, kako je sam rekao, mnogo dinamičniji posao na stadionu "Rajko Mitić".

Komentari (0)

Sport