Fudbal

Barselona golovima Levandovskog i Jamala deklasirala Real u "El Klasiku"

Komentari

Autor: Euronews

26/10/2024

-

22:52

Barselona golovima Levandovskog i Jamala deklasirala Real u "El Klasiku"
Barselona golovima Levandovskog i Jamala deklasirala Real u "El Klasiku" - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Barselona je ipak "kralj" Primere La Lige, sjajni Robert Levandovski je sa dva pogotka u dva minuta, pa Lamin Jamal i Rafinja doneli su Kataloncima pobedu na "Santijago Bernabeu" 4:0 (0:0) u 189. ligaškom "El Klaisku", uvećali su bodovnu razliku na šest bodova i naneli Real Madridu prvi neuspeh u Primeri posle 42 utakmice bez poraza! I spreči ga da izjednači rekord - Katalonaca.

Prštalo je sve na "Santijago Bernabeu" u španskom "El Klasiku", viđeno je sve što moderan fudbal i kvalitet Reala i Barselone mogu da pruže sem - golova. Pitali su trenera Katalonaca Hansija Flika da li se plaši da postavi odbranu skoro na centru a on je odgovorio da mirno spava.

Imao je Real plan da prebacuje poslednju liniju i ugrožava gol preko Vinisijusa Žuniora i Kilijana Mbapea i u tome je uspevao pet-šest puta i po pravilu svaka akcija se završavala ofsajdom. Jesu santimetri odlučivali, čak i u situaciji kada je Mbape u 30. minutu pogodio mrežu, lepim lobom preko Injakija Pene. 

Pretila je i Barselona, pokušavali su Levandovski, pa Pedri, Lamin Jamal, ali sve to nije bilo dovoljno kvalitetno da se matira Lunin.

Vrebala je Barselona na neku grešku u odbrani Reala i dočekala je u 54. minutu da Jamal "navuče" Mendija da ga pokrije na strani, Kasado je poslao loptu ka Levandovskom koji nije bio u ofsajdu i onda se ućutao "Santijago Bernabeu". Poljak je upisao 13. gol u Primeri, a posle 120 sekundi i 14! Sjajno je Balde centrirao, a Levandovski je glavom sa 11 metara pogodio sam donji ugao. Kakav blic-krig Barselone!

Imali su nade navijači Reala da može da se dogodi nešto slično kao protiv Dortmunda, ali kontre Barselone bile su neverovatne, kao što je bio i nestvaran promašaj Levandovskog u 66. minutu. Trebalo je sa 10 metara samo da pošalje loptu u praznu mrežu za het-trik, ali je pogodio stativu! Pa, posle dva minuta i drugi zicer sa pet metara.

Mogao je Real da se vrati u meč, ali je golman Injaki Pena odbranio zicer Kilijanu Mbapeu u 71. minutu, a minut pre toga je Džud Belingem propustio veliku priliku.

Primirili su Katalonci napade Reala, a zatim preko Lamina Jamala, koji je skinuo paučinu iz raklji Andirja Lunina, pa Rafinje koji je bocnuo loptu preko čuvara mreže domaćina, dotukli su velikog rivala stigavši do prve pobede u Primeri u Madridu posle 2019. godine kada su slavili golom Ivana Rakitića.

La Liga, 11. kolo

PETAK

Espanjol - Sevilja 0:2 (0:2)
/Lukebakio 20, 45/

SUBOTA

Real Valjadolid - Viljareal 1:2 (0:1)
/Sila 60 pen - Bari 29, Perez 84/
 
Rajo Valjekano - Alaves 1:0 (0:0)
/Sivera 80 a.g./

Las Palmas - Đirona 1:0 (1:0)
/Munjoz 42/

Real Madrid - Barselona 0:4 (0:0)
/Levandovski 54, 56, Jamal 77, Rafinja 84/

NEDELJA

Leganes - Selta 14.00 (AS1)
Hetafe - Valensija 16.15 (AS6) 
Betis - Atletiko Madrid 18.30 (A3P)
Real Sosijedad - Osasuna 21.00 (AS2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport