Fudbal

Het-trik Luke Ilića i dva pogotka Kataija za "petardu" Zvezde u mreži Nišlija

Komentari

Autor: Euronews

18/10/2024

-

17:52

Het-trik Luke Ilića i dva pogotka Kataija za "petardu" Zvezde u mreži Nišlija
Het-trik Luke Ilića i dva pogotka Kataija za "petardu" Zvezde u mreži Nišlija - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nije prvi put da jedan rođeni Nišlija potpiše kapitulaciju Radničkom, ali pamtiće Radnički iz Niša ovo gostovanje Crvenoj zvezdi jer im je njihovo dete Luka Ilić za 39 minuta čak tri puta zatreslo mrežu i pritom pogodio stativu. Posle prvog het-trika starijeg od braće Ilić, postignutim u maniru jednog Darka Pančeva, Aleksandar Katai se sa dva brza gola izjednačio sa "Kobrom iz Skoplja" po broju golova (116) i dele sedmo mesto na listi strelaca, Zvezda je lako ubeležila sva tri boda 5:1 (3:0) pred gostovanje Monaku u UEFA Ligi šampiona.

Luka Ilić se vratio na "Marakanu" baš zbog ovakvih partija. Njegov talenat, maštovitost nadograđeni su danas i zaista maestralnom realizacijom. Već u 4. minutu je oduzeo loptu na 40 metara, u slalomu prošao trojicu rivala i poslao loptu pored golmana Manojlovića.

Nije Zvezda blistala, Radnički je visokim presingom pokušavao da dođe do loptu u napadačkoj trećini, nije uspevao, ali Zvezda nije često te tranzicije pretvarala u šanse. Luka Ilić je u 16. minutu pogodio stativu iz slobodnog udarca, da bi jednu odličnu traniciju, perfejtan centaršut Milana Rodića sa leve strane mirno glavom sproveo u mrežu.

I na kraju prvog dela - opet stariji od braće Ilić. Andrija Maksimović je odlično šutirao, Manojlović odbranio, ali na nesreću izbio loptu ponovo do najmlađeg reprezentativca Srbije. Usledio je pematan pas i drugi gol desnom nogom levonogog Luke Ilića.

Nije odustajao Radnički o nekom presingu i lako je primio još dva gola. Aleksandar Katai je tata-mata za Nišlije, čak 12 puta im je tresao mrežu u karijeri i za samo dva minuta to je učinio još dva puta. Prvo majstorski, pa onda glavom. Zvezda je lako tresla mrežu.

Radnički je tek u 69. minutu imao preko Belakovića prvu veliku šansu, da bi posle toga Vanja Ilić pogodio prečku, pa promašio zicer za počasni pogodak koji su igrači gostiju zaslužili u 89. minutu preko Ivelje.

Crvena zvezda - Radnički Niš 5:1 (3:0)

Stadion: Rajko Mitić.
Sudija: Marko Ivković.
Strelac: Luka Ilić u 4, 33, 43, Katai u 58. i 60. za Zvezdu, a Ivelja u 89. minutu za Radnički.

CRVENA ZVEZDA: M. Ilić - Prucev (od 29. Seol), Điga, Spajić (od 46. Milosavljević), Rodić - Krunić, Elšnik - Maksimović (od 46. Radonjić), L.Ilić (od 75. Kanga), Olajinka - Duarte (od 56. Katai).

RADNIČKI NIŠ: Manojlović - Đo (od 46. Fraj), Vojnović, Jamkam (od 46. Pavlović), Stojanović - Nišić (od 82, Nikolić), Stajić (od 63. Terzić), Belaković, Ilić - Jurukov, Stjuart (od 46. Ivelja).

Mozzart Bet Superliga, 12. kolo

Petak

Crvena zvezda - Radnički Niš 5:1 (3:0)
/Luka Ilić 4, 33, 43, Katai 58, 60 - Ivelja 89/

Čukarički - Napredak 18.00 (A2P)
TSC - Radnički Kragujevac 19.00 (A1P)

Subota

OFK Beograd - Spartak 14.00 (A3P)
Tekstilac - Železničar 16.00 (AS10)
Jedinstvo - Vojvodina 18.00 (AS1)

Nedelja

Mladost - IMT 17.00 (AS3)

Ponedeljak

Novi Pazar - Partizan 16.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport