Fudbal

uživo Srbija - Švajcarska 2:0: Rajković brani penal Embolou

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2024

-

22:15 >> 22:16

Srbija - Švajcarska 2:0: Rajković brani penal Embolou
Srbija - Švajcarska 2:0: Rajković brani penal Embolou - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

(UŽIVO) Srbija - Švajcarska 2:0

Drugo poluvreme

72. minut: Rajković brani penal Embolou.

71. minut: Penal za Švajcarsku, Nedeljković je oborio Endoja.

65. minut: Jović propušta još jednu veliku priliku. Kobel je njegov udarac odbranio. Zatim je Lazar Samardžić pokušao, za malo je bio neprecizan.

61. minut: GOOOL! Vodi Srbija 2:0, strelac Aleksandar Mitrović. Majstorija kapitena, stigao je loptu, pa driblao i postigao golčinu.

57. minut: Ponovo Strahinja Pavlović igra vrlo dobar meč u dresu Srbije. Brani, pa napada, ne libi se i da šutne. Šteta što je prebacio gol.

54. minut: Poništen gol Švajcarske zbog ofsajda strelca Endoja. VAR provera je bila u korist Srbije.

53. minut: Povredio se Saša Lukić (rame), na terenu je Saša Zdjelar.

48. minut: Veliku šansu propustio je Luka Jović. Išao je sam ka Kobelu, ali ga nije savladao, odbitak nije uspeo da u gol pretvori Nedeljković.

Počelo je drugo poluvreme, Stojković je morao da promeni napadača, Jović igra umesto Marka Grujića. Rider je na terenu umesto Vidmera.

Prvo poluvreme

Kraj prvog dela, Srbija vodi.

45+1. minut: GOOOL! Vodi Srbija 1:0, strelac Niko Elvedi (autogol). Posle centaršuta Samardžića iz prekida, Elvedi je postigao autogol.

40. minut: Srbija je opasnija u drugom delu prvog poluvremena. Nekoliko kornera, te jedan duel Akanđija i Mitrovića u petercu podigaoi je na noge 8.000 gledalaca na stadionu u Leskovcu.

32. minut: Srbija je pojačala presing i malo se promenila slika. Međutim, Švajcarska je stvorila prvi zicer, Embolo sa desetak metara nije najbolje šutirao. Lopta je otišla pored gola. 

25. minut: Birmančević je centrirao, Mitrović je za malo bio kratak, njegov udarac je bio izblokiran.

23. minut: Prošlo je polovina prvog poluvremena. Srbija je "dala" loptu gostima, ali je opasna iz kontri, pogotovo preko brzonogo Veljka Birmančevića zbog koga je Vidmer požuteo. Igrač Sparte iz Praga je pokušpao direktno iz prekida da ugrozi Kobela, ali je ovaj bio na pravom mestu.

17. minut: Preti Srbija, Mitrović je poslao sjajnu loptu ka Birmančeviću u prostor, usledio je udarac, ali pravo u Kobela.

15. minut: Rajković brani udarac Endoja iskosa sa leve strane. Bio je to prvi udarac na gol na meču.

11. minut: Gosti najčešće pokušavaju da ugroze gol Srbije preko leve strane gde Rodrigez i Ndoje muče Nedeljkovića za sada. Ipak, dva centaršuta nisu doneli i priliku Švajcarskoj.

5, minut: Početak pripada u posedu lopte gostiju dok se Srbija odlučila da čeka šansu iz tranzicije. Samardžić je kreairao jedan takav napad, ali je izostao bolji centaršut Nedeljkovića.

Počeo je meč u Leskovcu, Srbiju sa tribina bodri i predsednik države Aleksandar Vučić, a selektor Stojković se odlučio za jedan iskusniji sastav sa pojačanim veznim redom. 

Došlo je vreme za naplatu dugova na Mundijalima. Sa tim stavom ulaze reprezentativci Srbije u večerašnji duel sa Švajcarskom sa gorkim uspomenama iz Rusije i Katara, nadajući se da će uz podršku sa tribina na stadionu u Leskovcu uspeti da pobede i približe se opstanku u Grupi 4 A Divizije UEFA Lige nacija. Švajcarska posle 23 godine gostuje u Srbiji (2001, 1:1), a nije poražena na tlu bivše SFRJ još od 24. juna 1951. godine! 

Srbija - Švajcarska 2:0

Stadion: Dubočice u Leskovcu.
Sudija: Simone Soca (Italija).
Strelci: Elvedi (autogol) u 45+1, Mitrović u 61. minutu

SRBIJA: Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Lukić (od 53. Zdjelar), Maksimović, Grujić (od 46. Jović), Birmančević - Samardžić, Mitrović.

ŠVAJCARSKA: Kobel - Vidmer (od 46. Rider), Elvedi, Akanđi, Rodrigez - Fojler, Ebišer, Endoje, Džaka - Embolo, Amduni.

UEFA Liga nacija, treće kolo

A Divizija

Grupa 4

Srbija - Švajcarska 2:0
/Elvedi 45+1 a.g, Mitrović 61/

Španija - Danska 0:0

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Komentari (0)

Sport