Fudbal

Dortmund u finišu slomio Briž, Đirona se branila 90 minuta, a onda primila komičan gol i izgubila od PSŽ-a

Komentari

Autor: Euronews

18/09/2024

-

23:02

Dortmund u finišu slomio Briž, Đirona se branila 90 minuta, a onda primila komičan gol i izgubila od PSŽ-a
Dortmund u finišu slomio Briž, Đirona se branila 90 minuta, a onda primila komičan gol i izgubila od PSŽ-a - Copyright Tanjug/AP Photo/Omar Havana

veličina teksta

Aa Aa

Ni približno efikasno veče u Ligi šampiona kao što je to bio slučaj u utorak. Naravno, niko nije očekivao da se ponovi učinak od 28 golova koliko je postignuto prethodne večeri, ali blago rečeno sreda je razočarala.

Osam golova smo videli večeras, šest u Glazgovu gde je Seltik pobedio Slovan 5:1, a preostala dva u Belgiji, gde je Borusija na gostovanju nadigrala Klub Briž - 0:2 (0:0).

Bio je veoma dosadan meč na početku. Obe ekipe su igrale obazrivo i bez puno rizika, bilo je skoro 20 šuteva na obe strane, ali nijedan nije mogao biti okarakterisan kao "opasan po gol".

Slično je bilo i u nastavku, ali je onda Nuri Sahin, trener Dortmunda, reagovao i u igru uveo Džejmija Bajno-Gitensa, koji je promenio čitav tok utakmice.

Svega šest minuta nakon što je kročio na teren dobio je loptu na levoj strani, odmah šutirao i mora se reći uz mnogo sreće postigao vodeći gol za "milionere".

To nije bilo sve od mladog Engleza, koji je u 86. minutu ponovo probio po levoj strani, zalomio u sredinu i onda poslao neodbranjiv udarac ka golu Simona Minjolea i tako prelomio ovaj susret u korist svog tima, a pobedu je potpisao Seru Girasi sa bele tačke u nadokandi vremena.

Susret Pari sen Žermena i Đirone imao je sličan tok kao i meč u Belgiji, ali je kraj ovog susreta krajnje komičan - 1:0 (0:0).

PSŽ je imao potpunu kontrolu na ovom meču, stvarao je prilike, jednu 100% zbog svoje nesebičnosti je prokockao Usman Dembele, ali je na kraju ekipa Luisa Enrikea došla do tri boda.

Naime, igrao se 90. minut kada je sa leve strane oštar centaršut poslao Nuno Mendeš, lopta je išla u okvir gola i delovalo je da će Paulo Gazaniga rutinski da je uhvati... Međutim, ona mu je prošla kroz noge i završila u mrežu, pa je tako hrabra i borbena Đirona ostala bez boda.

UEFA Liga šampiona, prvo kolo

Sreda

Bolonja - Šahtjor 0:0

Sparta Prag - Salcburg 3:0 (2:0)
/Kairinen 2, Olatunđi 42, Lači 58/

Seltik - Slovan Bratislava 5:1 (1:0)
/Skejls 17, Furuhaši 47, Engels 56pen, Maeda 70, Ida 86 - Vimer 697

Briž - Borusija Dortmund 0:3 (0:0)
/Gitens 76, 86, Girasi 90+5/

Mančester siti - Inter 0:0

PSŽ - Đirona 1:0 (0:0)
/Gazaniga 90ag/

Komentari (0)

Sport