Fudbal

Bode Glimt slavio, Mimović golom ostavio nadu Crvenoj zvezdi za Ligu šampiona

Komentari

Autor: Euronews

20/08/2024

-

22:52

Bode Glimt slavio, Mimović golom ostavio nadu Crvenoj zvezdi za Ligu šampiona
Bode Glimt slavio, Mimović golom ostavio nadu Crvenoj zvezdi za Ligu šampiona - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je na sever Evrope otišla po plamen koji će kroz vatru Marakane odvesti srpskog šampiona u novu UEFA Ligu šampiona, ali se vratila i nadigrana i poražena 1:2 (0:0) sa dobrim šansama kao Bodo Glimt da u kasu unese 20 miliona evra. Branio se suviše srpski šampion, postavio zid koji su Norvežani srušili za 10 minuta u drugom delu i u Beograd 28. avgusta (21.00, TV Arena 1 Premium) ne donose značajniju prednost jer je Ognjen Mimović golom doneo nadu da će se opet ove jeseni na Marakani tresti čuvena mušema Lige šampiona.

 
Malo ko je očekivao da će 11 igrača koje je izveo trener Vladan Milojević u prvih 45 minuta imati posed lopte 22 odsto i neće uspeti da uputi udarac na gol Bodo Glimta. Norveški prvak ipak nije Mančester siti, ali se Milojević odlučio da zatvori sve prilaze Marku Iliću u dve zone, a da pokuša nešto iz kontre ili prekida.

Jeste Bodo Glimt na svom veštaku uigran, sa jasnim sistemom igre koji liči na španski, ali je Zvezda načinom igre dozvolila rivalu da ima posed lopte 70 odsto, da konstatno pritiska, a da pritom u ofanzivi ne učini baš ništa.

Pokušavali su domaćini preko krila, po sredini, centaršutevima i po zemlji i ništa im nije prolazilo pored Zvezdinog bedema od 10 igrača. Nisu napravili ozbiljniju priliku, ali su bili bliži golu kada je Sjevold u 38. minutu sa 18 metara pogodio prečku. Jeste Zvezda zatresla mrežu (Ndjaje) u 44. minutu, ali je on poništen zbog ofsajda. Bez obzira što su očekivanja bila drugačija, Zvezda je uradila ono što je nameravala u prvom delu - nije primila gol.

Međutim, izgleda je više pouke iz prvog dela izvukao domaćin. Napravio je strahovit pritisak, promašio dva velika zicera (Hog i Hauge), da bi u 52. minutu došao do zaslužene prednosti. Zvezdine greške kaznio je štoper Fjertuft zakucavši udarcem glavom loptu od prečke u mrežu.

Podigla je Zvezda linije posle primljenog gola, pokazala da može kroz igru da preti, ali propusti u defanzivi su brzo kažnjeni novim golom. Nisu ispratili dobro tranziciju domaćina, Mata je ušao sa desnog krila unutra i pokazao kakvu levicu ima.

Ulazak Milsona i Bruna Duartea doneo je preokret u Zvezdinoj igri. Dve šanse (Olanjinka, Ivanić) bile su uvod u zlata vredna gol koji je postigao desni bek Ognjen Mimović. Posle prekida su ga zaboravili defanzivci domaćina i on je uspeo da pogodio mrežu sa druge stative. 

Do kraja su crveno-beli pokušavali da dođu do izjednačenja, dok je sjajni Naser Điga sprečio domaćina da opet dođe na "plus dva". Na kraju, minimalan poraz Zvezde uz defanzivu koja može da brine trenera Vladana Milojevića.

Uživo

Bodo Glimt - Crvena zvezda 2:1

Drugo poluvreme

Kraj utakmice, minimalan poraz Zvezde.

90. minut; Još tri minuta nadokande.

85. minut: Zvezda deluje mnogo bolje od gola, bliža je izjednačenju nego domaćin do trećeg gola.

74. minut: GOOOL! Zvezda smanjuje na 2:1, strelac Mimović. Posle prekida, bek Zvezde je ušao iz drugog plana i ugurao loptu u mrežu na drugoj stativi.

73. minut: Odlične prilike za Zvezdu, Duarte je prošao po levoj strani, odlično centrirao, ali Olanjinka je kasnio da je ubaci u mrežu. Minut kasnije Mirko Ivanić sa dva metra nije uspeo da ubaci loptu u mrežu.

62. minut: GOOOL! Bode vodi 2:0, strelac Mata. Kontra domaćina, Mata je sa desnog krila ušao unutgra i sa 16 metara pogodio suprotan ugao.

59. minut: Počela je Zvezda da igra, da napada i dva puta je bila nadomak izjednačenja. Ivanić je bio izblokiran, pa je zatim i Luka Ilić pokušao glavom da sa druge stative lobuje golmana. 

52. minut: GOOOL! Vodi Bode 1:0, strelac Fjetuft. Kažnjeni su crveno-beli za brojne proipuste, štoper Fjertuft je bio najviši u skoku i zakucao loptu od prečku u mrežu.

49. minut: Au, kakav promašaj Hoga, pa onda i Haugea. Sa dva metra je napadač promašio ceo gol, a i Hauge je sa osam metara šutirao pored gola. Velika sreća za Zvezdu.

Počeo je drugi deo, nema izmena u timovima.

Prvo poluvreme

45+1: Kraj prvog poluvremena, nema golova.

44. minut; Zvezda je zatresla mrežu, ali Šerif Ndjaje je bio u ofsajdu.

38. minut: Imala je Crvena zvezda sreću, Sjevold je sa 18 metara pogodio prečku. Bilo je dosta konfuzije u Zvezdinoj odbrani, kasnili su u blok i imali sreće da je projektil završio na okviru gola.

30. minut: Norvežani su desetak minuta na polovini Zvezde, prave veliki pritisak i sa krila i kroz sredinu. Igrači srpskog šampiona imaju problema sa iznošenjem lopte, ali uspevaju nekako da se odbrane.

22. minut: Polovina prvog dela, nema šansi, pa ni golova. Zvezda je imala korner i kroz prekide će tražiti šansu, kao i iz tranzicije. Međutim, svaka izgubljena lopta je prilika za Bode da iz kontre ugrožava Ilića. Za sada nemaju završni pas, ali jako su brzi.

15. minut: Meč u rukavicama, jedna šahovska partija dva strpljiva "igrača". Domaćin ima loptu u nogama (80 odsto), ali ne i prvi napad da ugrozi Zvezdu koja je za sada koncentrisana i čvrsta u defanzivi. Manjka ofanzive.

9. minut: prvi pokušaj domaćina. Dobar napad domaćina, ostavljen je prostor za MAtu po desnoj strani, ali njegov udarac zaustavio je Marko Ilić.

5. minut: Neobično za Zvezdu, ali prepustila je starta loptu rivalu, stali su u blok i gledali kako Norvežani kruže oko zone. Međutim, crveno-beli kombinuju izlazak na presing kada je lopta na polovini Bodo Glimta. Za sada nema prilika.

Počeo je meč na stadionu Aspmira kapaciteta 8.270 mesta koji je ispunjen do poslednjeg mesta. Bodo Glimt i Crvena zvezda u najjačim mogućim sastavima u ovom trenutku pred sobom imaju porvih 90 minuta dvomeča za ulazak u grupnu fazu UEFA Lige šampiona.

 

Bodo Glimt - Crvena zvezda 2:1 (0:0)

Stadion: Aspmira.
Sudija: Ivan Kružika (Slovačka).
Strelac: Fjertuft u 52, Mata u 62. za Bodo Glimt, a Mimović u 74. minutu za Crvenu zvezdu.

BODO GLIMT: Haikin - Sjovold, Bjortuft, Gunderse, Bjorkan - Evjen, Berg, Brunstad Fet (od 66. Saltles) - Mata (od 66. Zinkernagel), Heg (od 85. Oklend), Hauge.

CRVENA ZVEZDA: M. Ilić - Seol, Spajić, Điga, Rodić (od 56. Mimović) - Elšnik, Hvang - L. Ilić (od 66. Milson), Ivanić, Olanjinka (od 85. Dalsio) - Šerif Ndjaje (od 66. Bruno Duarte).


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UEFA Liga šampiona, plej-of

Utorak

Bode/Glimt - Crvena zvezda 2:1 (0:0)
/Fjetuft 52, Mata 62 - Mimović 74/

Dinamo Zagreb - Karabag Agdam 3:0
/Pjaca 30, Kulenović 75, 80/ 

Lil - Slavija Prag 2:0 (0:0)
/Dejvid 52, Zegrova 77/

Sreda

Multiprenos 21.00 (AP1)

Dinamo K. - Salcburg 21.00 (AS1)
Malme - Sparta Prag 21.00 (AP3)
Midtjiland - Slovan 21.00 (AS2)
Jang Bojs - Galatasaraj 21.00 (AP2)

Revanši 27/28. avgust

Komentari (0)

Sport