Fudbal

Zvezda ubedljiva protiv Čukaričkog

Komentari

Autor: Euronews

15/08/2024

-

22:13

Zvezda ubedljiva protiv Čukaričkog
Zvezda ubedljiva protiv Čukaričkog - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički 4:1 (2:0) u petom kolu Mozzart Bet Superlige Srbije. Bila je ovo regionalna proba srpskog šampiona pred plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona u kome će se sastati sa norveškim šampionom Bodo/Glimtom.

Zvezda je napadala od samog starta i to joj se isplatilo već posle 15 minuta. Puma Rodrigez je sa desnog boka poslao idealan centaršut, a loptu je glavom u mrežu Čukaričkog smestio Piter Olajinka.

Svega 120 sekundi kasnije, ponovo je Nigerijac bio u glavnoj ulozi. Povukao je loptu, došao do ivice šesnaesterca, a onda poslao neodbranjiv udarac iza leđa Mirkovića.

Crveno-beli su pokušali do kraja prvog dela igre u potpunosti da reše ovaj meč, ali se Čukarički posle dva primljena gola za dva minuta konsolidovao i zaigrao mnogo bolje.

A posle pauze počeo i da napada. Mnogo bolje su izgledali "brđani", pravili su akcije i bilo je pitanje momenta kada će postići gol.

To se desilo u 69. minutu kada je Vinisijus Melo sve sam uradio. Izborio se za poziciju, probio i snažnim udarcem dao nadu Čukaričkom.

Ipak, Zvezda je brzo postavila stvari na svoje mesto. Prvo je u 77. minutu In Beom Hvang centrirao, a Sambu Sisoko je postigao autogol, da bi u 90. Luka Ilić posle solo prodora postigao lep pogodak kojim je rešio pitanje pobednika.

Zvezdu sada čeka put u Norvešku i meč sa ekipom Bodo/Glimt u okviru plej-ofa kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona.

Komentari (0)

Sport