Fudbal

Radnički 1923 ispao od Mornara posle penala u kvalifikacijama za UEFA Ligu konferencije

Komentari

Autor: Euronews

31/07/2024

-

23:50

Radnički 1923 ispao od Mornara posle penala u kvalifikacijama za UEFA Ligu konferencije
Radnički 1923 ispao od Mornara posle penala u kvalifikacijama za UEFA Ligu konferencije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Od kraha do nade, pa na penal ruletu do evropskog debakla! Ovaj put prošao je Radnički 1923 koji se nije plasirao u treće kolo kvalkifikacija UEFA Lige konferencije! Sekunde su delile Kragujevčane od eliminacije i kraha od Mornara jer je domaćin vodio 2:0, ali se u osmom minutu nadokande pojavio spasilav Milan Aleksić, postigao je gol za 2:1 (1:0) pa je revanš meč drugog kola UEFA Lige konferencije otišao u produžetke, pa penale a tamo su mirniji bili igrači crnogorskog kluba - 4:3.

Penal serija je tekla ovako: Evandro 0:1, Đurišić 0:1 - brani Lijeskić, Ristić 0:1 - brani Popović, Ćetković 1:1, Simović 1:1 - stativa, Kiši 2:1, Aleksić 2:2, Kaluđerović 3:2, Vidosavljević 3:3, Mitrović 4:3.

Mornar iz Bara je golovima Ondonga-Mba nadoknadio minus iz Srbije i posle penala plasirao se u treće kolo kvalifikacija za UEFA Ligu konferencije gde će igrati protiv boljeg iz duela mađarskog Pakša i AEK-a iz Larnake. 

Stigli su Kragujevčani u Crnu Goru sa golom prednosti, ali posle prvih 45 minuta, gde nije bilo nekog naročitog dorbog fudbala, ali se mreža golmana Lijskića zatresla u poslednjem minutu kada je Odong-Mba posle kornera Zorića doneo prednost domaćinu i izjednačio skor.

Radnički je sa mnogo više intenziteta zaigrao u nastavku, Bevis je posle solo prodora šutirao tik preko prečke, dok je golman Popović odbranio šut Vidosavljevića sa 16 metara u 55. minutu. Ekipa iz Bara se grčevito branila, očigledno je bilo da su igrači Radničkog fizički spremniji od rivala. Ali, ponovo su bili neoprezni u odbrani posle prekida, Ondong-Mba je primio loptu na grudi iz auta, oslobodio je sebi prostor a onda levicom pogodio pod prečku.

Pokušao je Radnički da dođe do produžetaka, pet minuta nadoknade pretvorili su se u osam a u poslednjom napadu Milan Aleksić je pogodio sa 16 metara sam ugao i uveo je meč u produžetke! Pogodio je Aleksić u Leskovcu, pogodio je i u Crnoj Gori.

U produžecima je bilo mnogo vatre, ne i golova, pa je pobednik bio odlučivan u penal seriji. Lijeskić je prvoi odbranio penal, ali su omanuli Ristić i Simović, pa je slavio Mornar.

Mornar - Radnički 1923 2:1 (1:0) - 4:3 penalima

Stadion: DG Arena.

Sudija: Lejbovic (Izrael).
Strelci: Ondong-Mba u 45. i 83. za Mornar, a Aleksić u 90+8. minutu za Radnički.

MORNAR: Popović - Stevanović (od 97. Vuković), Mitrović, Baošić (od 74. Ljutica), Vukotić (od 64. Seratlić) - Dubljević (od 33. Kiši), Kaluđerović, Đurišić - Zorić (od 64. Ćetković), Ondong-Mba, Vušurović (od 97. Trifunović).

RADNIČKI 1923: Lijeskić - Ćosić (od 89. Adžić), Simović, Šerbečić (od 60. Evandro), Dadić - Zeljković, Ristić, Aleksić - Gluščević (od 60. Sahli Vižđi,od 109. Bukumira), Vidosavljević, Bevis (od 84. Rošević).

Komentari (0)

Sport