Fudbal

uživo Partizan - Dinamo Kijev (0:3): Crno-beli deklasirani!

Komentari

Autor: Euronews.rs

31/07/2024

-

19:58

Partizan - Dinamo Kijev (0:3): Crno-beli deklasirani!
Partizan - Dinamo Kijev (0:3): Crno-beli deklasirani! - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

KRAJ UTAKMICE! Ubedljiv poraz crno-belih!

90+3 minut - Prilično lako su Ukrajinci došli do gola pokazavši da neće stati do kraja. Dubinčik je trčao po desnoj strani, izašao sam pred Jovanovića, a potom uposlio Karavajeva, koji je morao samo da je loptu pošalje u praznu mrežu. Stigao ju je golman Partizana, ali nedovoljno brzo da bi je dohvatio bilo gde, osim iza linije. 

87. minut - Imali su prekid u idealnoj zoni za centaršut, koji je umeo da iskoristi Popov, ali se ispostavilo da je bio u ofsajdu. Ne prestaju Ukrajinci da napadaju ni u poznim delovima utakmice. 

85. minut - Imao je dobru priliku Suprijaga da treći put matira Jovanovića, ali je dobacio samo do prečke. Koliko pretnje po Partizan, koliko prostora u zadnjoj liniji... 

78. minut - Levi bek Partizana, Jurčević, pokušao je da traži najstrožu kaznu za povlačenje u šesnestercu. Posle toga je ostao da leži na travi, a ubrzo i napustio teren. Umesto njega je ušao Antić. Nadamo se da nije u pitanju povreda pošto su njegovi centaršutevi bili ono najbolje od crno-belih na ovom duelu i nešto što bi moglo da predstavlja veliki adut "parnog valjka" u nastavku sezone. 

69. minut - Iako postoji "tradicija" da onaj nad kime je načinjen prekršaj ne šutira, Vanatu to nije bio problem. Snažno je poslao udarac u desnu Jovanovićevu stranu, a ovaj nije uspeo da reaguje i pored pogođene strane.

66. minut - Svetozar Marković uklizao je Vanatu u šesnestercu koji je prodirao i trčao za dobrom loptom u prostor, a sudija je start okarakterisao kao prekršaj. Ipak, ne deluje da ima puno kontakta... Čekaju se presude iz VAR sobe. 

63. minut - Posle 45 minuta čamotinje, konačno vidimo Partizan koji napada. Sada je Kalulu pokušao da ubaci loptu u šesnesterac, ali se ništa nije izrodilo iz toga. Čekalo se dugo na ofanzivu, a sa pet golova zaostatka, ništa se ne može izgubiti. Nadamo se da će se iz pritiska izroditi neki pogodak. 

50. minut - Veoma slično kao tri minuta ranije, veoma različita realizacija. Goh je poslao visoku loptu, a Saldanja je neometano mogao da pokuša glavom iz peterca, ali je bio neprecizan. Deluje da je "parni valjak" pronašao motivaciju na poluvremenu. 

47. minut - Najbolja prilika za Partizan od početka meča. Naravno, imao ju je Brazilac crno-belih. Dobio je dobar centaršut sa levog boka, uputio udarac glavom, ali mu se isprečio okvir gola. Potom je Zahid naleteo na odbijenu loptu, ali je taj šut lako sačuvao Baščan...

POČINJE DRUGO POLUVREME!

POLUVREME!

44. minut - Mnogo govori činjenica da su crno-beli do prve prilike došli minut pre kraja poluvremena. Uspeo je da dohvati loptu na centaršutu, ali je bio vrlo neprecizan. 

43. minut - U jednom tenutku je delovalo da će Partizan ponovo biti pod rafalnom paljbolm napadača Dinama, ali u poslednjih deset minuta više gledamo "pasivnu opsadu". Lopta je u nogama Ukrajinaca, Vanat konstanto pravi problem štoperima domaćina, ali su konkretizacije akcija konačno počele da izostaju. 

33. minut - Iako je u poznim igračkim godinama, ukrajinski reprezentativac je najnezgodniji fudbaler na terenu. Ovaj put je dobrim poprečnim pasom uspeo da po liniji kaznenog prostora uposli Šaparenka, koji je poslao dobar udarac, ali ja zamalo bio neprecizan. Par centimetara niže, i Jovanović bi bio nemoćan da interveniše kod šuta desnom nogom. 

31. minut - Neverovatno je da se ekipa koja gubi ukupnim rezultatom 7:2 povukla i sa 11 igrača brani svoj gol i pritom ima 36 odsto poseda lopte. Dinamo uopšte ne staje da bude opasan, a sada je greškom Lazarevića, koji je zaboravio svog igrača, u šansi bio Dijačuk, ali je ostao izblokiran. 

23. minut - Odlično su kombinovali fudbaleri Dinama pred šesnestercom Partizana, a akciju je udarcem završio Jarmolenko. Ipak, Jovanović je uspeo da ukroti loptu. Značajno su opasniji Ukrajinci, a ako ovako nastave, ponovoće golman crno-belih vaditi loptu iz mreže. 

20. minut - Izgleda da je omaleni napadač trenutno najprimetniji igrač na terenu. Sada je Lazarević centrirao sa desne strane, a Kalulu je zahvatio glavom - nažalost, lopta je otišla pored gola. 

16. minut - Kakva greška Kalulua. Prethodno je loše reagovao u kontri, a sada je poklonio gol Ukrajincima. Vanat je išao u kontranapad, a onda je poslao loš pas. Isprečio se Aldo, ali je onda u pokušaju da vrati loptu nazad, dodao Jarmolenku savršenu asistenciju i matirao Jovanovića. Neverovatno kakve golove prima Partizan...

11.minut - Partizan za sada najviše preti ubačenim loptama iz prekida Marija Jurčevića. Sada je iz takve situacije Kalulu došao do prilike za udarac, ali je ostao izblokiran.

8.minut - Obe ekipe ne srljaju previše za sada. Najviše se igra na sredini terena, a za sada je Partizan u dva navrata uspeo da onemogući ulazak Dinamu u brzu tranziciju. 

3. minut - Kao i u prvoj utakmici, Mateus Saldanja je prilično neoprezan od starta. Sada je napravio faul nad golmanom Buščanom, ali je srećom dobio samo opomenu. 

MEČ JE POČEO!

Fudbaleri Partizana dočekaće Dinamo Kijev na svom stadionu od 20 časova (A1P) u okviru revanš utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. "Parni valjak" je u prvoj utakmici poražen ubeljivim rezultatom 2:6 (1:3), tako da mu ne ostaje puno nade za prolazak dalje, ali će crno-beli biti u prilici da makar poprave utisak iz Poljske. 

Ukoliko dođe do već očekivanog ispadanja, crno-bele će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope dočekati švajcarski Lugano, koji je ispao iz svog dvomeča na putu do najelitnijeg fudbalskog takmičenja od turskog Fenerbahčea ukupnim rezultatom 4:6 (3:4, 1:2). 

Aleksandar Stanojević je najavio da su svi igrači spremni za večerašnji okršaj, osim Kevina Arijage, koji se nalazi pod znakom pitanja. 

Partizan - Dinamo Kijev 

Stadion: "Stadion Partizana" 
Sudija: Marian Barbu (Rumunija)

Partizan (3-4-2-1): A.Jovanović – Filipović, Mujakić, Marković – Lazarević, Zahid, Ovusu, Jurčević – Goh, Kalulu – Saldanja.

Dinamo (4-3-3): Buščan – Karavaev, Popov, Diačuk, Dubinčak – Pihalonok, Bujalski, Šaparenko – Jermolenko, Vanat, Volosin.

 

Komentari (0)

Sport