Fudbal

Saldanja spasio crno-bele: Partizan u nadoknadi stigao do tri boda na "gostovanju" Napretku

Komentari

Autor: Euronews

19/07/2024

-

23:04

Saldanja spasio crno-bele: Partizan u nadoknadi stigao do tri boda na "gostovanju" Napretku
Saldanja spasio crno-bele: Partizan u nadoknadi stigao do tri boda na "gostovanju" Napretku - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana su savladali Napredak iz Kruševca 1:0 (0:0) u 1. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije. Crno-beli su u 93. minutu stigli do trijumfa, a strelac je bio Mateus Saldanja.

Podsetimo se, Napredak je u ovoj utakmici bio domaćin na stadionu u Humskoj, a tu će čekati protivnike i u narednih nekoliko kola kada bude imao domaćinstvo zbog radova na stadionu "Mladost" u Kruševcu.

Početak utakmice su obeležile šanse na obe strane. Pre svega je Aleksandar Šćekić pogodio prečku, da bi na drugoj strani Mateja Bubanj imao priliku da matira Aleksandra Jovanovića. Šansu je imao i Aldo Kalulu, ali je čuvar mreže Kruševljana Vladimir Savić odbranio njegov pokušaj.

Nakon toga je tempo utakmice malo opao. Delovalo je da to više odgovara nominalnom domaćinu koji je uspeo da zaustavi svaki pokušaj crno-belih u prvih 45 minuta. Na pauzu za poluvreme se tako otišlo bez pogodaka.

Nastavak utakmice nije doneo previše uzbuđenja. Možda je najbolju priliku imao kapiten Napretka, Nebojša Bastajić. Ipak, njegov dobar udarac je odbranio Jovanović i tako sačuvao gol crno-belih. 

Kruševljani su meč završili sa igračem manje jer je Miloš Tošeski bio neoprezan prilikom jednog starta. Sudija Novak Simović mu je pokazao direktan crveni karton.

Do kraja meča je Partizan preuzeo inicijativu. Ekipa Aleksandra Stanojevića je probala da iskoristi brojčanu prednost na terenu, što im je pošlo za rukom tek u nadoknadi vremena kada je Mateus Saldanja bio na pravom mestu u petercu i smestio loptu u mrežu protivnika.

https://youtu.be/PovAZY_qCqE

Mozzart Bet Superliga Srbije, 1. kolo

petak

Radnički 1923 - Železničar 2:3 (1:3)
/Jovanović 29ag, Mitrović 53ag - Knežević 3, Grgić 15, Romanić 45+3/

Napredak - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 90+3/

subota

Crvena zvezda - Jedinstvo 20.00 (A1P)

Mladost (L) - OFK Beograd 20.00 (AS1)

Čukarički - Radnički (N) 20.00 (A2P)

nedelja

Novi Pazar - Spartak 17.30 (A1P)

TSC - IMT 19.30 (A2P)

Tekstilac - Vojvodina 19.30 (A3P)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport