Fudbal

Slovenci ne žele još da idu kući: Portugal jeste favorit u osmini finala EURO 2024, ali se Kekov tim ne predaje

Komentari

Autor: Euronews

01/07/2024

-

11:12

Slovenci ne žele još da idu kući: Portugal jeste favorit u osmini finala EURO 2024, ali se Kekov tim ne predaje
Slovenci ne žele još da idu kući: Portugal jeste favorit u osmini finala EURO 2024, ali se Kekov tim ne predaje - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Plasmanom u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj, reprezentativci Slovenije su napravili najveći uspeh u istoriji svog nacionalnog tima, ali ekipa selektora Matjaža Keka ne želi tu da se zaustavi.

Tri osvojena boda iz isto toliko mečeva grupne faze pokazuju da ova ekia igra čvrst fudbal, da zna kako da čuva rezultat, a u Frankfurtu ih očekuje najveći izazov na ovom turniru – selekcija Portugala.

Jeste da su Slovenci odigrali meč protiv Engleske, koja je sigurno zvučnije ime od večerašnjeg rivala, ali tim u kojem je prva zveda Kristijano Ronaldo mnogo je više pokazao u dosadašnjem delu takmičenja od Ostrvljana.

"Ne plašimo se, zašto bismo to radili. Portugal jeste jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira, igra sjajan fudbal, ali mi smo spremni da se takmičimo. U Sloveniji je zavladala fudbalska groznica i borićemo se za sve one navijače koji budu na stadionu u Frankfurtu, ali i one koji nas bodre u našoj zemlji", rekao je Kek dok je seletkor Portugala, Robeto Martinez istakao:

"Ne bežimo od uloge favorita, jer smo u Nemačku došli sa jasnim ciljem da stignemo u samu završnicu, ali zar postoji neko ko će potceniti selekciju Slovenije. Oni su osvojili drugo mesto u grupi gde su još bile Srbija i Danska, a ona uopšte nije bila laka. Zato i moramo da budemo fokusirani i da pametnom igrom stignemo do pobede, odnosno plasmana u daji tok takmičenja.".

Poslednji mečevi osmine finala na programu su u utorak kada se od 18.00 časova u Minhenu sastaju Rumunija i Holandija, a Austrija i Turska će od 21.00 čas u Lajpcigu odlučiti o poslednjem četvrtfinalisti, a sva četiri preostala susreta osmine finala Evropskog prvenstva biće direktno prenošeni na kanalu TV Arena 1 Premium.

Komentari (0)

Sport