Fudbal

Španija "viđena" u Top osam Evropskog prvenstva, Gruzija bi da saplete moćnog rivala

Komentari

Autor: Euronews

30/06/2024

-

11:00

Španija "viđena" u Top osam Evropskog prvenstva, Gruzija bi da saplete moćnog rivala
Španija "viđena" u Top osam Evropskog prvenstva, Gruzija bi da saplete moćnog rivala - Copyright Tanjug/ AP Photo/Fermin Rodriguez

veličina teksta

Aa Aa

Dan megdana izrazitih favorita i unapred otpisanih timova osmine finala prvenstva Evrope zatvaraju fudbaleri Španije i Gruzije (21.00, TV Arena 1 Premium), a 99.09 odsto kladioničarskih tipovanja kažu da "crvena furija" nastavlja trku za novim šampionskim naslovom.

Ne zato što ekipa Luisa de la Fuenta dolazi iz jedine zemlje osvajača dve vezane evropske titule, s kraja prve i početka druge dekade 21. veka, već zbog toga što su pokazali mnogo više od svih ostalih 23 učesnika aktuelnog EURO. Samo oni su sva tri puta uspeli da spoje lepo i korisno.

Protiv Hrvatske su krenuli ka osmini finala (3:0), "minimalcem" u meču s Italijom potvrdili ispravnost zauzetog kursa (1:0), a eliminacijom Albanije (1:0) pečatirali najviše ambicije u Nemačkoj i dodatno "zaplašili" sledećeg rivala. Protiv kog su izgubili samo jednu od sedam utakmica, pre osam leta. I to prijateljskog karaktera.

"Svi smo svedoci iznenađenja u fudbalu, ona će se i dalje dešavati. Gruzija je pobedila Portugal. U jednoj utakmici može svašta da se desi, zato moramo da budemo na najvišem nivou, mada mislim da još nismo videli najbolju verziju Španije. Kada rivali počnu da shvataju naš fudbal promeniće svoj odbrambeni pristup, kako bi minimizirali naš potencijal. Lično, poznajem gruzijski fudbal i njegov rast, znam koliko njihovi igrači mogu biti opasni", ne trči pred "rudu" španski strateg.

 

 

U kvalifikacijama za ovaj EURO, nacionalni tim bivše sovjetske republike primio je čak 10 golova u dvomeču sa Špancima, ali to nema obeshrabrujući efekat na Vilija Sanjola. Šta više, gruzijski selektor iz tih 180 minuta crpi specijalnu motivaciju za biti ili ne biti duel EURO debitanta.

"Španija je očigledno najbolji tim na takmičenju do sada, ali sutra će biti drugačija atmosfera i ambijent. Svašta se može dogoditi... Siguran sam da su moji igrači oproravljeni od meča s Portugalom. Želimo da pokažemo partiju kao protiv u tom meču. Nismo bez razloga i pokrića u nokaut rundi", uveren je Francuz Vili Sanjol na selektorskoj klupi Gruzina, posle startnog poraza od Turske (1:3), nerešenog ishoda protiv Češke (1:1) i "skidanja skalpa" Portugalcima (2:0).

UEFA EURO 2024, osmina finala

Švajcarska - Italija 2:0 (1:0)
/Frojler 38, Vargas 46/

Nemačka - Danska 2:0 (0:0)
/Haverc 53, Musijala 68/

nedelja

Engleska - Slovačka 18:00 (Arena 1 Premium)
Španija - Gruzija 21:00 (Arena 1 Premium)

ponedeljak

Francuska - Belgija 18:00 (Arena 1 Premium)
Portugal - Slovenija 21:00 (Arena 1 Premium)

utorak

Rumunija - Holandija 18:00 (Arena 1 Premium)
Austrija - Turska 21:00 (Arena 1 Premium)

 

Cup tree provided by Sofascore

 

 

Komentari (0)

Sport