Fudbal

Ukrajina eliminisana sa EP: Belgija izborila osminu finala sa Francuskom

Komentari

Autor: Euronews

26/06/2024

-

20:11

Ukrajina eliminisana sa EP: Belgija izborila osminu finala sa Francuskom
Ukrajina eliminisana sa EP: Belgija izborila osminu finala sa Francuskom - Copyright Tanjug/ AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Belgije plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj posle remija sa Ukrajinom 0:0 u poslednjem kolu grupne faze.

Ekipa Domeneka Todeska završila je prvi deo takmičenja na drugom mestu tabele sa četiri boda, koliko su imali i sve ostale reprezentacije u grupi (?!), ali je zbog bolje gol razlike prošla dalje sa Rumunijom i verovatno Slovačkom, dok je Ukrajina eliminisana iz daljeg toka takmičenja.

Ukrajinci, inače, imali su svoje šanse protiv Belgijanaca. Iako su prvo poluvreme odigrali u možda mirnijem tonu od očekivanog, izabranici Serhija Rebrova pokazali su mnogo bolju sliku u drugom delu igre. Solidan broj prilika imali su naročito u poslednjih 10ak minuta utakmice, ali, na nesreću ukrajinskih navijača, nisu imali raspoloženih strelaca u Štutgartu. 

Belgija je odigrala onoliko koliko joj je trebalo. U drugom delu drugog poluvremena nije želela previše da rizikuje, da bi stamenom odbranom i dobrim odlukama pre svega golmana Kastelasa, na kraju izborila meč sa Francuskom u osmini finala.

Grupa E, 3. kolo

Slovačka - Rumunija 1:1 (1:1)

/Duda 24 - Marin 37/

Ukrajina - Belgija 0:0

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport