Fudbal

Dragan Stojković pred okršaj sa Šveđanima: Trudićemo se da u narednim utakmicama budemo koncentrisaniji

Komentari

Autor: Euronews.rs

07/06/2024

-

19:32

Dragan Stojković pred okršaj sa Šveđanima: Trudićemo se da u narednim utakmicama budemo koncentrisaniji
Dragan Stojković pred okršaj sa Šveđanima: Trudićemo se da u narednim utakmicama budemo koncentrisaniji - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalskoj reprezentaciji Srbije predstoji poslednja provera pred put na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Naš nacionalni tim igraće protiv Švedske u gostima od 18.00 časova. Ova utakmica će takođe imati poseban značaj za domaći tim, s obzirom da će se Zlatan Ibrahimović i zvanično oprostiti od državnog dresa.

U susret ovoj velelepnoj manifestaciji, ali i veoma bitnom okršaju u kontekstu priprema naše ekipe, oglasio se selektor "Orlova", Dragan Stojković, koji se prvo dotakao možda i najboljeg igrača u istoriji tamošnje reprezentacije. 

"Zlatan je jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala, drago nam je da će da se oprostiti u meču sa Srbijom. Očekujem zbog svega lepu atmosferu, svetski fudbal ostaje bez važne figure, ostavio je veliki trag", istakao je Stojković, a potom dodao: 

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković

"Uradili smo analizu, gledajući brojeve, statistiku, očigledna je bila rupa između deset i 15 minuta. Na fizičkom planu smo bili u egalu, u nastavku dominantniji, kontrolisali igru. Izgubili smo, što ne volimo, ali kao tim smo reagovali i posle izmena. Igrači su pokazali karakter, minus od dva gola nije mnogo uticao na njih."

Potom se dodatno nadovezao na greške protiv Austrijanaca i ono što Srbija čini kako bi ih sprečila u budućnosti. 

"Iz svake utakmice izvlačimo pouke, svaki meč je dobra platforma za analizu. Dešavalo se da na početku meča sami sebe guramo u probleme i kasnije moramo da ih reašavamo. Dešavaju se neočekivane stvari, biramo teži put da se vratimo u igru. Trudićemo se da u narednim utakmicama budemo koncentrisaniji na početku meča i kako počnemo i tako završimo utakmicu," naglasio je Stojković. 

Meč sa Šveđanima ima specifičan značaj, s obzirom da će verovatno biti najteža provera do sada. 

"Očekuje nas pripremna utakmica za Evropsko prvenstvo, Švedska je odlična ekipa bez obzira na negativne epiloge u kvalifikacijama, ili Ligi nacija. U procesu su stvaranja ekipe, imaju sedam igrača u Premijer ligi, trojicu u Seriji A… Sve to govori o njihovom kvalitetu, imaju igrače svetske klase. Očekuje nas definitivno teška utakmica. Za nas je to poslednji test, trudićemo se da odigramo na maksimalnom nivou i sprovedemo ideje pred Evropsko prvenstvo."

Srbija će u grupi na Evropskom prvenstvu igrati sa Slovenijom, Danskom i Engleskom. 

Komentari (0)

Sport