Fudbal

Stojković širi optimizam posle poraza od Austrije: Biće Srbija prava u Nemačkoj

Komentari

Autor: Euronews

04/06/2024

-

23:20

Stojković širi optimizam posle poraza od Austrije: Biće Srbija prava u Nemačkoj
Stojković širi optimizam posle poraza od Austrije: Biće Srbija prava u Nemačkoj - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Prvi test fudbalske selekcije Srbije pred početak UEFA EURO 2024. godine prošao je neuspešno. Lako primljena dva gola u prvih 15 minuta, pa onda gol Pavlovića i skoro sat vremena bezuspešnih pokušaja da se ugrozi gol Austrije.

Selektor Dragan Stojković je bio dosta aktivan pored klupe, delio je savete, vikao, nervirao se. Posle poraza je imao pomešana osećanja.

"Prvo, izgubili smo. Sa druge strane sam zadovoljan reakcijom naših igrača i svime što se dešavalo u drugom delu meča. Mislim da smo bili jako blizu da postignemo taj drugi gol. Nismo zaslužili da izgubimo, dobar test od jake i kompaktne ekipe kao što je Austrija. To je nešto što će nas čekati u Nemačkoj", istakao je Stojković posle meča.

Dodao je da je provera bila korisna.

"Ima loših i dobrih stvari. Nema spavanja za trenere. Radićemo video analizu, radićemo sastanak da igrači vide gde su bili dobri, a gde su bili loši".

Srbija je igrala sa ćetvoricom štopera (Gudelj bio četvrti), pa se vratila na trojicu.

"To je za analizu. Mi smo krenuli sa četvroticom u liniji u početnoj fazi igre. Opet me je nešto uverilo da nije to to. Moramo da se vratimo na ono što najbolje znamo. Da pokušamo kroz naš stil igre da dođemo do rezultata. Ne zaboravite da smo imali baš velike šanse u prvom poluvrmeenu, ali daj Bože da ih iskoristimo u Nemačkoj".

Nema razloga za brigu, istakao je Stojković.

"Biće Srbija prava u Nemačkoj. Imamo i Švedsku, odličnog rivala, sabraćemo utiske da vidimo šta Srbija može da pruži. Dobićemo mnoge odgovore. Imali smo neke probleme sa Kostićem, Spajić je tražio izmenu, Saša Lukić nije spreman za 90 minuta. Tako da, rešavaćemo neke probleme u hodu. Imamo dovoljno vremena. Utakmica je odlična za analizu. Nisam srećan što smo izgubili, ali sam zadovoljan reakcijom i što smo bili blizu pozitivnog rezultata", zaključio je selektor Dragan Stojković.

Komentari (0)

Sport