Fudbal

Fudbalerke Srbije rutinirale Slovakinje i plasirale se u drugu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Komentari

Autor: Euronews

04/06/2024

-

20:14

Fudbalerke Srbije rutinirale Slovakinje i plasirale se u drugu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
Fudbalerke Srbije rutinirale Slovakinje i plasirale se u drugu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalerke Srbije pobedile su Slovačku 4:0 (1:0) i tako obezbedile plasman u drugu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naše dame su do trijumfa stigle na mnogo dominantniji način u odnosu na susret sa Slovakinjama od pre tri dana.

Vođstvo "orlicama" donela je Jovana Damnjanović u 35. minutu kada je na polovini terena oduzela loptu  nespretnoj Patrisiji Fišerovoj, a onda pretrčala malteen 50 metara i sjajno lobovala Mariju Korenciovu.

Nastavila je Srbija da napada i u drugom poluvremenu, a u 55. minutu je posle odličnog centaršuta Damnjanovićeve Tajla-Džej Vlajnić glavom povisila na 2:0.

Selektor Dragiša Zečević ukazivao je svojim fudbalerkama da umire igru, što su one maksimalno ispoštovale. Bile su strpljive, čekale grešku rivalki koju su dočekale u 87. minutu, a nju je gol pretvorila Jelena Čanković. 

U nadoknadi vremena Nina Matejić, naša najtalentovanija fudbalerka, odlično je odreagovala u kaznenom prostoru i tako postavila konačnih 4:0.

Ovom pobedom Srbija je "overila" plasman u drufu kvalifikacionu fazu dva kola pre kraja. U preostalim susretima "orlice" će se boriti za prvu poziciju koja bi joj donela povlašćen status u žrebu za drugu fazu.

Komentari (0)

Sport