Život

Na takmičenju predstavnicu Južne Koreje za Mis univerzuma učestvuje i jedna 80-godišnjakinja

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2024

-

13:00

Na takmičenju predstavnicu Južne Koreje za Mis univerzuma učestvuje i jedna 80-godišnjakinja
Na takmičenju predstavnicu Južne Koreje za Mis univerzuma učestvuje i jedna 80-godišnjakinja - Copyright Prinskrin/Euronews Culture

veličina teksta

Aa Aa

Na takmičenju za predstavnicu Južne Koreje za Mis univerzuma učestvuje i 80-godišnja Čoi Sun-hva koja je ujedno i najstarija učesnica tog takmičenja ikada nakon što je ukinuta starosna granica za učešće.

Čoi je ranije ovog meseca predstavljena kao jedna od 32 finalistkinje na godišnjem takmičenju u lepoti, čija će pobednica predstavljati tu zemlju na finalu Mis univerzuma u ​​Meksiku u novembru, objavio je CNN.

Ona je rekla za američku televizijsku mrežu da svojim učešćem na takmičenju želi da pokaže da može da se održi zdravlje i dobar izgled i u starosti.

Čoi, koja ima troje unučadi, sledećeg meseca puni 81 godinu, rekla je za CNN da je uzbuđena zbog mogućnosti da predstavlja svoju zemlju u inostranstvu, navodeći da ima podršku svoje dece i unučadi.

Profimedia

 

"Mis univerzuma" je decenijama sprovodio stroga starosna ograničenja i dozvoljavao je učešće žena starosti od 18 do 28 godina, ali je od ove godine gornja starosna granica ukinuta usred sve više poziva na modernizaciju.

Organizacija je prošle godine ukinula dugogodišnju zabranu učešća za trudnice, majke i žene koje su udate ili razvedene.

Na izboru za Mis univerzuma u Kanadi ove godine učestvovala je 58-godišnja žena, a na izboru u Argentini učestvovala je žena stara 60 godina.

Trenutno je najstarija učesnica finala u Meksiku 40-godišnja Beatris Ndžoja sa Malte koja je majka troje dece, iako još nekoliko zemalja tek treba da izabere svoje predstavnice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin