Život

Španska pokrajina Ekstremadura nudi do 15.000 evra za preseljenje u tu oblast: Postavljeni i određeni uslovi

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2024

-

21:12

Španska pokrajina Ekstremadura nudi do 15.000 evra za preseljenje u tu oblast: Postavljeni i određeni uslovi
Španska pokrajina Ekstremadura nudi do 15.000 evra za preseljenje u tu oblast: Postavljeni i određeni uslovi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Lokalna vlada španske pokrajine Ekstremadura objavila je da nudi do 15.000 evra zainteresovanima za preseljenje u tu oblast na najmanje dve godine.

Ova autonomna pokrajina, koja ima jednu od najmanjih populacija u Španiji, izdvojila je dva miliona evra da podstakne doseljenje 200 digitalnih nomada i radnika na daljinu u taj region, preneo je CNBC.

Vlada Ekstremadure navodi da je ova novčana podrška namenjena "za stanovanje, obradivo zemljište i sve drugo što je potrebno da bi bio ubrzan njihov dolazak".

Španske vlasti su izjavile da se očekuje da prijave budu otvorene u septembru, a mogu biti podnete onlajn kada budu dostupne.

Uslovi za zainteresovane su da ne žive u Ekstremaduri u poslednjih šest meseci, da imaju legalan boravak u Španiji i strani matični broj, kao i da rade na daljinu u tehnološkoj industriji.

Ta akcija lokalne vlade deo je programa repopulacije pod nazivom "Živeti u Ambrozu" (odnosi se na dolinu Ambroz u provinciji Kaseres koja se nalazi u oblasti Ekstremadura).

U saopštenju se ističe da je ta dolina "jedan od regiona koji pati od stalnog gubitka stanovništva i usluga".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin