Život

Uginula Kabosu, keruša koja je inspirisala viralni "doge" mim i kriptovalutu Dogecoin

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2024

-

11:27

Uginula Kabosu, keruša koja je inspirisala viralni "doge" mim i kriptovalutu Dogecoin
Uginula Kabosu, keruša koja je inspirisala viralni "doge" mim i kriptovalutu Dogecoin - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Šiba inu po imenu Kabose koja je inspirisala planetarno popularni mim "doge" i kriptovalutu Dogecoin, uginula je danas, objavili su na zvaničnom nalogu kriptovalute na mreži "X".

"Danas je Kabosu, zajednički prijatelj i inspiracija naše zajednice, mirno uginula u rukama svog čoveka. Bila je biće koje je znalo samo za sreću i beskonačnu ljubav", naveli su iz Dogecoin-a na mreži X.

Oni su naveli i da je njen uticaj u svetu bio "nemerljiv" i pozvali ljude da nastane da prenose njeno nasleđe nose njen duh i porodicu u svom srcu.

 

 

Kabosu se proslavila mimom iz 2010. godine na kojoj drži šape prekrštene i ima blagi osmeh, koji je nakon planetarne popularnosti prodat 2021. godine kao nezamenjivi token (NFT) za četiri miliona dolara. Takođe je inspirisao stvaranje Dogecoin-a, u početku kao šale, ali kasnije jedne od najvrednijih kriptovaluta na tržištu. 

Vlasnica Kabosu bila je učiteljica iz Japana po imenu Sato, koja ju je udomila 2008. godine i koja je za svoju ljubicimu rekla da je bila jedan od najsrećnijih pasa na svetu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin