Aktuelno iz kulture

Selaković o smrti Radmile Živković: Pamtićemo je po vrhunskom umeću da nasmeje i rasplače publiku

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2024

-

13:19

Selaković o smrti Radmile Živković:  Pamtićemo je po vrhunskom umeću da nasmeje i rasplače publiku
Selaković o smrti Radmile Živković: Pamtićemo je po vrhunskom umeću da nasmeje i rasplače publiku - Copyright FoNet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Ministar kulture Nikola Selaković uputio je telegram saučešća povodom smrti glumice Radmile Živković u kojem je poručio da će njena dela živeti zauvek.

"Sa velikom tugom sam primio vest da nas je napustila Radmila Živković, prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, velika glumica i simbol jednog vremena. Pamtićemo je po vrhunskom umeću da kroz različite uloge nasmeje i rasplače publiku, ali i po izuzetnoj lepoti kojom nije nije bila blagoslovena samo spolja", istakao je ministar.   

"Sa podjednakim žarom nastupala je na scenama beogradskih pozorišta,  ostvarila zapažene role na filmskom platnu i u televizijskim serijama a impresivnu karijeru krunisala  brojnim zasluženim nagradama. Ipak, u srca svih nas koji smo imali čast da je gledamo u matičnoj kući – Narodnom pozorištu u Beogradu, zauvek će ostati urezana najviše po briljantnoj ulozi čuvene Živke Popović koju je u Nušićevoj 'Gospođi ministarki'  igrala skoro dve decenije. Živeće Rada zauvek u svima nama jer nećemo niti možemo zaboraviti njen lik i njena dela kojima je obasjavala kulturnu scenu naše zemlje. Porodici, kolegama i prijateljima Radmile Živković izražavam najdublje saučešće. Neka počiva u miru", navodi Selaković u saopštenju.

Podsećamo, glumica Radmila Živković preminula je u Beogradu u 72. godini. Odlikovana je brojnim glumačkim nagradama, među kojima je najznačajnija "Žanka Stokić". 

Iz braka sa snimateljem Predragom Bambićem ima ćerku Bojanu, glumicu, a udata je za Dragana Mihajlovića.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura