Aktuelno iz kulture

"Hit o kosi na vetru": Konstrakta u susret koncertu objavila pesmu nastalu "u saradnji" sa veštačkom inteligencijom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/09/2024

-

13:24

"Hit o kosi na vetru": Konstrakta u susret koncertu objavila pesmu nastalu "u saradnji" sa veštačkom inteligencijom
"Hit o kosi na vetru": Konstrakta u susret koncertu objavila pesmu nastalu "u saradnji" sa veštačkom inteligencijom - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od najpopularnijih umetnica regionalne muzičke scene, Ana Đurić Konstrakta, pozvala je fanove na predstojeći koncert 19. septembra u Plavoj dvorani Sava Centra, najavljujući ga novom pesmom, objavljenom na Instagramu.

Pesma je napravljena uz pomoć veštačke inteligencije, o kojoj je Konstrakta svojevremeno govorila za Euronews Srbija. 

"AI bolja nego mi. Šaljem vam sad ovaj neviđeni hit o kosi na vetru i prelazim na crveno 19. septembra u Sava Centar. Obična Žena u susretu sa AI", poručuje Konstrakta u svom stilu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @konstrakta

 

Konstrakta će, zajedno sa bendom Zemlja Gruva, biti među prvim umetnicima koji će nastupiti u rekonstruisanoj Plavoj dvorani Sava Centra, u četvrtak 19. septembra.

"Htela sam da napravim beogradski koncert još posle Evrovizije, ali evo kasnim samo dve godine. Može se reći da sam čekala da se otvori Sava Centar pa da napravimo koncert", rekla je Ana u susret koncertu.

Ona je veliku pažnju domaće, ali i svetske javnosti, privukla pesmom "In Corpore Sano", kojom je predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije 2022. godine u Torinu. Ova numera postigla je ogroman globalni uspeh; kroz svoju tematiku je udružila ljude iz najrazličitijih slojeva I krajeva u podršci Konstraktinom nastupu na ovom muzičkom takmičenju koji joj je doneo visoko, peto mesto. Uručena joj je nagrada "Marcel Bezansson", zvanično priznanje Evrovizije koje se dodeljuje za najbolji umetnički nastup, a pored toga osvojila je još dve nagrade takmičenja – za najbolji tekst i za najinovativniji scenski nastup.

Konstrakta je na muzičkoj sceni već 20 godina. Počela je u bendu Mistake Mistake, a kasnije se istakla kao vokal indi pop grupe Zemlja Gruva. Od 2019. godine pesme objavljuje pod sopstvenim imenom, a nastupa uz svoj matični bend Zemlja gruva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura